KAKO PREŽIVETI KIŠNI DAN

Oduvek smo svoje raspoloženje vezivali za vremenske prilike. Sunčan dan i svi se osećamo odlično, puni energije, potpuno slobodni lepo vreme navodi nas na akciju.

Možda baš zato kišne dane doživljavamo stresno. Ograničeni kretanjem, postajemo inertni a takvo stanje čini nas bezvoljnim. Žudimo za toplim prostorom i jednostavnim akcijama koje ne zahtevaju naše previliko ulaganje. Naravno da vremenske prilike mogu  i da utiču na naše raspoloženje. Naučnici bi dali bolje objašnjenje nego ja. Ali ono što svi znamo je da Sunce koje je  izvor života čini da je naše raspoloženje znatno bolje kada je vidljivo i kada su dani sunčani.

Da li bi ste voleli da vladate svim situacijama na najbolji mogući način po vas? Recimo da možete savladati potrebne  veštine. Coaching proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom vodi vas do cilja!

coaching magazin

NAPRAVITE SEBI SUNČAN DAN I KADA SUNCA NEMA

Najpre potrebno je razumeti da je sve promenjivo, baš kao što je i vreme. Smena vremena je nešto potpuno prirodno. Ovo saznanje nama nije novo pa ipak mnogi reaguju na kišu ljutito. Kao da kiša nema pravo da pada!  Na vama je da prihvatite da je kišno vreme prirodno i da je poželjno, možda ne za vas ali zamislite da kiša nikada ne pada? To bi značilo potpuno drugačiji uslov života na planeti. To ne želimo zar ne?

Sada kada smo se prisetili da je kiša neophodna za život, možemo osetiti olakšanje i prestati da se ljutimo! RAZUMEMO PRIRODNE ZAKONE!

Sunce je uvek prisutno tokom dana, možda su ga oblaci prekrili pa ga ne vidite, ali samim tim što je dan znajte da ono besprekorno radi svoj posao, upućuje svoje zrake!

Ovo saznanje je jako korisno za nas i naše funkcionisanje. Ako je svako od nas Sunce, blještavo i lepo, onda sitne neželjene misli možemo posmatrati kao kišni oblak. Znamo da je sve promenjivo, baš kao što znamo da kišni oblak je samo trenutno prisutan sa razlogom i da će otići svojim putem uskoro. Šta je moćnije Sunce ili kišni oblak? Ne zaboravite vi ste Sunce!

Informacije na svesnom nivou valja razumeti i koristiti. Upamtite da svesnost upravlja nesvesnim a da taj nalog možete dati isključivo vi sami.

Konsultaciju sa Lidijom možete zakazati klikom na link

„Kiša pada, današnji dan je baš siv. Bare i gužva na ulici čine me nervoznom. O Bože toliko obaveza danas imam, biću sva mokra i nervozna, kao i ostali“.

 

    ŠTA MOŽETE PROMENITI U OVAKVOJ SITUACIJI?

„ Kiša pada, današnji dan je baš siv, ali to ne znači da Sunce nije izašlo, tu je samo su ga oblaci prekrili. Ok, kiša je potrebna zemlji, uostalom proći će uskoro. Znam da kada pada kiša svi su usporeni i da tada budu  gužve. Ok, pripremiću se na očekivano, a opet možda sebe prijatno iznenadim neočekivanim okolnostima. Ko zna, kako god. Da prelistam svoje obaveze ono što moram za danas ostaje, šta je ono što mogu odložiti za neki drugi dan? Naravno obući ću se prikladno. Možda drugi dan provedem uz knjigu ili dobar film, ako je vreme već tako iskoristiću ga najbolje što umem. Možda da ja razmislim gde sam, šta želim i šta mi je činiti“!

 

coaching magazin, Lidija Grujic
Lidija Grujić, Holistic Coach

KIŠNO VREME IDEALNO ZA OPUŠTANJE I RAD NA SEBI

Kiša umanjuje frekvenciju moždanih talasa, poznat osećaj svima se spava. Pa ako je to već tako prirodno zašto ne iskoristiti dan. Idealno vreme za meditaciju, opuštanje bilo koje vrste. Ako imate izbora bavite se onim stvarima koje ne zahtevaju preveliku koncentraciju.

SVE JE PROMENJIVO PRIHVATITE ČINJENICE

Kišni dani traju samo neko vreme, posle svake kiše pojavljuje se Sunce. Sve je promenjivo, vi, okolina, raspoloženje, vremenske prilike. Priroda nije protiv čoveka, naprotiv priroda pomaže ljudskom opstajanju već par miliona godina, zato poslušajte, načuljite uši, otvorite oči i budite u skladu sa prirodom, biće vam daleko bolje i lepše.

Sada kada ste se prisetili usporite i koračajte sa vremenom ne protiv vremena!

 

Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.