KAKO OTPUSTITI ŽELJU?

Kako da otpustimo kada tako silno iščekujemo da se nešto ostvari? Kako da ne mislimo na to kada nam je jako bitno?

Sve što radimo, radimo da bismo se bolje osećali. Mislimo da ukoliko nešto ostvarimo, ili imamo da ćemo se bolje osećati, biti srećniji, zadovoljniji, ispunjeniji. Ali to je samo misao. Suštinski naše emotivno stanje se ne menja sa stvarima i situacijama, pa čak i ako se to desi vrlo je kratkog daha. Na kraju ipak u jednom momentu ostanemo sami sa sobom. Ključno pitanje je zašto mislimo da ćemo se sa tim stvarima ili situacijama bolje osećati. Kada znamo da se naše emotivno stanje ne menja sa stvarima i događajima tada se već i ne vezujemo tako emotivno za njih. Tada možemo da vidimo šta  u datoj situaciji možemo da uradimo za sebe kako bismo se bolje osećali. A što se tiče onoga što želimo da otpustimo pa ako smo dali sve od sebe i uradili sve što je u našoj moći, zašto se grčevito držimo? Možemo da damo 100% sebe u nešto, nikada 120%. Čemu onda preispitivanje i grčevito držanje?

coaching magazin

Ono što je veoma važno kada nešto radimo ili težimo nečemu je da znamo zašto to radimo i da ocenimo svoju motivaciju. Tako znamo koje svoje potrebe zadovoljavamo i koliko sebe dajemo u ceo proces stvaranja.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica 

 

Ukoliko zelite da zakazete svoje Holistic Life Coaching konsultacije a niste sigurni da li je to bas za Vas i na koji nacin moze promenuti Vas zivot pa evo nesto zanimljivo. Prve konsultacije u trajanju od 30 min. su besplatne a svoje termine mozete zakazati tako sto cete se javiti u inbox, na mail marina.zlokolica@gmail.com ili na tel. 063567614

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *