KAKO FUNKCIONIŠE UM

Zamišljanje (odnosno vizualizacija) ciljeva najvažniji je korak na putu njihovog ostvarenja. Mnogi znanstvenici kao na primjer Tesla, su prvo vizualizirali svoje patente a zatim ih i fizički izradili, također i mnogi bogataši  su prvo zamislili svoje bogatstvo a onda su ga i stekli.  Sposobnost zamišljanja svojih ciljeva jest način da ih postignemo, ali zamišljati moramo u alfa ili theta  stanju uma. Što su to alfa ili theta stanja uma? Ovo su nazivi koje često susrećemo u raznim tekstovima i zato sam ih odlučio objasniti u  ovom tekstu, a u narednim tekstovima ću pisati o tome kako se dovesti u ta stanja.

 

POSTOJE ČETIRI BITNE SKUPINE FREKVENCIJE UMA, koje nazivamo po slovima grčkog alfabeta:

 

  1. (BETA) Kada smo u budnom stanju razmišljamo logički i analitički, odgovaramo na pitanja ili rješavamo križaljke i slično mozak radi na beta frekvencijama. Povećane su nam pozornost, koncentracija i kognitivni procesi poput saznanja, opažanja, rasuđivanja i zaključivanja. One se kreću otprilike od 12 do 30 herca.

 

  1. (ALFA) Vibriranja mozga od 8-12 herca naziva se alfa frekvencije, do njih dolazi kada smo opušteni. Javljaju se za vrijeme odmaranja ali i dnevnog sanjarenja, te prilikom buđenja i neposredno prije spavanja. Kada sklopimo oči mozak automatski prelazi na alfa frekvencije u kontaktu smo sa svojim podsvjesnim umom. To stanje možemo izazvati bilo kakvom relaksacijom. coaching magazin
  1. (THETA) Vibriranje mozga od 4-8 herca naziva se theta frekvencije, uglavnom se javljaju za vrijeme sanjanja. Na tim se frekvancijama tijelo regenerira a može se postići i dubokom meditacijom. Dolazimo do nesvjesnih razina uma povećavaju se kreativnost, sposobnost pamćenja i sjećanja a bude se naša urođena intuicija i izvan osjetilna percepcija. Theta frekvencije posebno su bitne jer one su prag koji dijeli svjesni od nesvjesnog uma. Možemo dobiti izravne uvide u znanja i ugrađene umne programe, kojih nismo svjesni u budnom ili beta stanju.

 

  1. (DELTA) Vibriranja mozga od sve 0,5-4 herca naziva se delta frekvencije. Javlja se kada je osoba u dubokom snu, tada se primjerice oslobađa hormon rasta, tijelo se regenerira, na nesvjesnoj smo razini i ne znamo što se događa s umom. Gotovo je nemoguće voljno se dovesti u to stanje. Upravo zbog činjenice što se tijelo u takvom stanju najbrže i najbolje regenerira liječnici teške pacijente stavljaju u tako zvanu induciranu komu i njihovo oporavak tada brže teče.

Željko Strinić, motivacioni govornik

ostali textovi

photo: Pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *