KAKO DA SE ZDRAVO LEČIMO ZIMI!

Zima kao da dolazi sa bolestima respiratornih organa. Respiratorni organi služe za razmenu gasova spoljašnjosti i krvi. Zato, ko već hronično pati od tih tegoba neka i razmisli o svom odnosu sa okolinom.

Zima, kritičan period za mnoge bolesti disajnih organa, prehlade i kašalj kao najčešći problem u ovom periodu godine, izazvane promenom vremena ili nekim virusom. Homeopatija savetuje da se za sve tegobe sačeka do 3 dana, da bi videli kako se bolesno stanje razvija, jer svi simptomi koji se jave su upravo odbrana našeg tela. Svi simptomi koji se javljaju, curenje iz nosa, kijanje, kašljanje, povišena temperatura, sve su to načini na koje se telo samo brani od virusa. Mi smo često nestrpljivi i u strahu i vrlo lako prihvatamo antibiotike koje nam još lakše prepisuju zbog straha od komplikacija do kojih uopste ne mora doći. Hemijski preparati u obliku spreja za nos, sirupa protiv kašlja, za snižavanje temperature, trenutno olakšavaju, ali potiskuju prirodnu odbranu organizma.

Svi ti simptomi , često nama izgledaju strašno. To nije bolest. To je upravo odbrana našeg pametnog tela.Kašalj koji nam zvuči grozno, je zdrava reakcija tela na nadražaje disajnih organa. Homeopatija i kao prva pomoć pomaže kod bolesti respiratornih organa, ali se najčešće javljaju posle mnogo antibiotika i već kada se bolest razvije u hroničnu, sa uvećanim krajnicima, upalom sinusa, čestom upalom ušiju, bronhitis…Komplikacije nastaju kod osoba oslabljenog imuniteta, a dodatno korišćenje antibiotika i svih hemijskih preparata za prvu pomoć, dodatno oslabljuju imunitet i tako u krug. Znam da je teško biti u prehladi, sa svim njenim dosadnim teškim pratiocima, ali za par dana prolazi…..ako je ne suprimiramo hemijom. Kapi sigurno olakšaju tegobu u momentu, ali njihov efekat ima i topao čaj od kamilice, a nema štetnih efekata. Nos pri prehladi mora da curi i bilo kakvom supresijom toga mislimo da smo bolje , ali tegobu guramo ka unutra. Za temperaturu mislimo da je bolest, a ona je pokazatelj da nešto nije u redu i krenula je u našu odbranu.

IVANA MALENKO

Homeopatija, medicinski sistem koji je napravio nemački lekar pre 200 god., baš koliko postoji i zvanična medicina, leči čoveka, ne bolest i upravo zato je uloga Homeopate i njegove procene jako važna, pri izboru homeopatskog sredstva. Homeopatsko sredstvo je apsolutno prirodno, bez i jedne žive supstance i jedino sredstvo koje mogu koristiti svi u svim situacijama i koja leče osobu, a ne njenu bolest. Bolest u Homeopatiji nazivamo bolesno stanje.Nema štete, nema nuspojava, jer nema ni hemijskih reakcija Nekoliko homeopatskih preparata za prehladu, koji postoje u apotekama , ne mogu škoditi, ali možda slika vaše prehlade ili kašlja nije baš za taj preparat, a to će utvrditi homeopata. Da bi odredili homeopatsko sredstvo za vas i za situaciju prehlade, potrebno je da znamo sve simptome i osećaje. Neka biljka ili životinja koje dobijete kao homeopatsko sredstvo nemaju nikakve veze sa upotrebom te biljke,životinje ili minerala u prirodi. Sve što postoji u prirodi biljke, životinje , minerali, zraci…..sve su to homeopatska sredstva i trenutno ih ima oko 7000 , a koje je baš za Vas i vaše stanje odlučiće homeopata na osnovu vas, vaših tegoba i osećaja i kompletne slike vašeg bolesnog stanja. Imuni sistem ostavite na miru da radi svoj posao. On je tu samo da nas odbrani i nemojmo ga više “ojačavati” od spolja hemijom. Zna naš zaštitnik vrlo dobro sve načine da nas odbrani. Pišite ukoliko ste u stanju prehlade, kašlja ili povišene temperature i vi i deca da dobijete homeopatske granulice i prirodno ozdravite!

text pisala za Coaching Magazine: Ivana Malenko, Homeopata

Fb page: Homeopatija ” Životna Sila”

ostali textovi

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.