KAKO DA PODIGNETE LIČNU SNAGU

Lična snaga kod svakog pojedinca pokazuje kako se on nosi sa svojim životnim izazovima.Holistic Life Coach tokom razgovora može očitati snagu sa sva tri nivoa osobe: mentalnu,fizičku i emocionalnu snagu.

Kad mentalna snaga dominira, osoba obično završava sve na mentalnom nivou, sve što smisli ili kaže, nije joj teško da uči, da usavršava znanje i da mentalno bude veoma aktivna.
Ako je dominantna fizička snaga, osoba se na dnevnom nivou posvećuje svemu onome što ima veze sa fizičkim, bilo to vežbanje, bavljenje sportom ili se upravo i bavi nekim fizičkim poslom. Izvršava svoje zadatke veoma uspešno i rado.
Emocionalnu snagu osobe primećujemo u njenim odnosima, kako reaguje na kritike, kako se ponaša u vezi ili braku, ili uopšteno u odnosima, njen odnos u porodici ili sa prijateljima, i sa potpuno nepoznatim ljudima.

KOJA JE SNAGA DOMINANTNA U VAMA?                                                                         

Ocenite svoje aktivnosti iskreno i saznajte koju snagu najviše koristite:

Šta najviše volim da radim?

Čime najmanje volim da se bavim?

Šta mi ide najlakše?

Šta mi najteže pada da radim?

Šta to najvise radim tokom dana?

Šta najmanje radim tokom dana, a znam da bi trebalo više?

Gde najviše ulažem sebe? U koje aktivnosti?

Gde najmanje ulažem sebe?

Kako se osećate na poslu?

Kako se osećate u svom domu?

Ocenite svoje aktivnosti od 1 do 10.

Tamo gde je ocena sedam i više, tu je vaša dominantna snaga. Svuda gde ste sebe ocenili ispod sedam, trebate se više uložiti.

 

REŠENJE- HARMONIJA DONOSI ZADOVOLJSTVO

Poželjan odgovor bi glasio- u svemu sam podjednako jak.

To se najbolje vidi na primeru vrhunskih sportista. Primećujemo da se oni bave telom, fizičkom snagom i izdržljivošću, jer ih telo vodi do uspeha i posvećuju mu najviše svoje  rutine kroz treninge i kondicione pripreme. Svoju telesnu snagu podržavaju i mentalnom snagom,uključujući snažne emocije, jer želja vodi do uspeha. To dokazuje da je harmonija sva tri nivoa snage neophodna da bi čovek bio uspešan u svojim aktivnostima.
Tako shvatamo da bi svaki čovek-ako želi da postiže najviše u onome što radi, čime se bavi, bio to hobi ili zanimanje trebalo da osluškuje svoje snage i da ih drži u harmoniji.

 HARMONIJA I ZDRAVLJE

Harmonija je veoma bitna i da bi osoba bila zdrava. Ako neka snaga preovlađuje na jednom nivou,osoba će zapustiti druge nivoe i sigurno će u nečemu zaostajati što će vremenom doneti nezadovoljstvo, a potom poremećaje i bolesti. U zavisnosti u kojoj je meri već nastala neravnoteža, znaće se koliko vremena treba uložiti za dostizanje harmonije..U svakom slučaju što se pre počne rešavati, pre će vratiti harmoniju u život, a time i uspeh kroz kontinuiranu akciju.

PITAJE POVREMENO SEBE

Jesam li zadovoljan/a svojim trenutnim stanjem?
Da li razumem svoju trenutnu situaciju?
Ako razumete sebe i uočite svoje dnevne  aktivnost, tada radite na tome kako bi sve svoje potencijale ujednačili pa samim tim i postigli ono što želite.Vaše ciljeve samo vi znate, zato ne dozvolite da vas neravnoteža uspori jer za sve ima rešenje. Harmonizujte vaš život, jer harmonija donosi uspeh, zdravlje i sreću.

Dubravka Đukić

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *