KAKO DA OJAČAMO SAMOPOUZDANJE

Jedan od velikih izazova kada počnemo da radimo na ličnom razvoju, odlučimo da promenimo svoj život i ostvarimo svoje želje je nizak nivo samopouzdanja.

Samopouzdanje bi trebalo da se razvije kod dece u ranom detinjstvu. Ali ako ga i sami roditelji nemaju ili nije na zdravim osnovama, kako da ga razviju kod svoje dece?

coaching magazine

Šta je ono što možemo da uradimo za sebe ako znamo da imamo nisko samopouzdanje?

Za početak da prihvatimo to stanje, da se ne borimo protiv toga i da nikoga ne krivimo za to.

Zatim da obratimo pažnju na sopstvene kvalitete, znanja koja smo stekli, sve ono što smo samostalno uradili. Često se desi da kada počnemo da nabrajamo šta smo sve dobro uradili da se i sami iznenadimo koliko je toga.

Za svaku stvar koju postignemo trebali bi sebe da pohvalimo ili nagradimo.

coaching magazine

Zašto je to bitno?

Samopouzdanje je narušeno jer nije razvijena naša individualnost, možda su nas poredili sa drugima, ili su nas učili da se ne izdvajamo iz okoline. I zato se i kao odrasli ljudi preispitujemo da li dobro radim, kako drugi to rade, da li dovoljno znam, da li je u redu biti drugačiji i slično.

Šta je poenta i čar svega ovoga?

To je da  svako ima svoju osobenost, radi, prezentira, stavra …. na samo sebi svojstven način. Samo tako možemo imati lepotu raznolikosti. Suština svega toga je da dok radimo i stvaramo na sebi svojstven način dajemo svoj lični pečat i uživamo u samom procesu stvaranja. A kada uživamo tada smo i zadovoljni, znate onaj osećaj kada nam je lepo u sopstvenoj koži.

Učimo dan po dan, dok nam to ne postane naša svakodnevnica i način života.

coaching magazin

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

Kako do željenog doći na brži i lakši način?

U timu je uvek lakše!
Tokom aprila meseca POPUST na Holistic Life Coaching konsultacije, za zakazan celokupan trening od 4 Holistic coaching konsultacije, 4- ta konsultacija je GRATIS.
Celokupan program traje mesec dana, treninzi su jednom nedeljno u trajanju od 60 min.
Zakazivanje treninga i sve dodatne informacije na mail: marina.zlokolica@gmail.com ili se javite u inbox

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica 

photo: Pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.