JAGODE ZA ZDRAVU I LEPU KOŽU

Neodoljive jagode kao poslastica ali i izvrsna maska za lice i telo

Prebogate vitaminom C jagode deluju kao snažan antioksidant, bilo da ih jedete ili koristite kao masku za lice i telo. Sada ih već možete naći na pijacama te vas ništa ne sprečava da svim čulima uživate u njima, a svoje lice i telo osvežite prirodnim maskama koje možete sami napraviti u svom domu.

MASKA ZA REVITALIZACIJU LICA

Par jagoda izgnječite i pomešajte sa malo meda. Stavite masku na očišćeno lice i držite je petnaestak minuta. Umijte se mlakom vodom i nanesite kremu koju obično koristite.

Ova maska daje odmah vidljive rezultate.

 

ZA UMORNU KOŽU LICA

Ova maska može se podjednako koristiti za lice i za telo. Pet većih jagoda izgnječiti i pomešati sa pola čaše kisele pavlake. Masu dobro sjediniti, da dobijete gustu kašu. Smesu naneti na očišćenu kožu lica i tela. Ostavite da deluje 15 minuta, a zatim otklonite je mlakom vodom. Ova maska otklanja crvenilo i fleke sa lica i tela.

coaching magazin

BELJI ZUBI UZ POMOĆ  JAGODA?!

Ako želite da izbelite zube, probajte jagodama da to postignete.  Dovoljno je da svežom jagodom izmasirate zube i desne i videćete kako će zubi biti za nijansu belji. Ova masaža deluje blagotvorno i za desni. Postupak ponavljati jednom dnevno narednih par dana.

 

 PILING ZA LICE I TELO OD JAGODA

Presecite vrh jagode, umočite je u šećer i tretirajte kožu lica ili tela koju ste najpre dobro oćistili. Ovaj piling otklanja tamne fleke i dubinski čisti kožu. Nakon pilinga tretiranu kožu isprati toplom vodom. Ne izlagati se suncu

coaching magazin

OTKLONITE TAME FLEKE SA LICA

Najpre očistite deo kože koji tretirate Za ovu masku koristite uvek sveže jagode. Presecite vrh jagode i tretirajte tamnu fleku na licu ili telu. Ostavite da se mesto osuši a potom ga isperite mlakom vodom.

 

NAPOMENA: maske od jagoda koristite samo ako niste alergični na jagode, takodje nakon korišćenja maske nemojte se izlagati suncu.

Text: Coaching Magazin

Photo: Pixabay

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *