JA BIH DA ZAKAŽEM FENIRANJE ZA SEBE!

Ne postoji  dama kojoj se nije desilo da je nekada izašla iz nekog salona ne baš kao najsrećnija devojka, ali vam je isto tako poznato to magično samopouzdanje kada je kosa perfektno isfenirana. Nemoguće je u tom trenutku  ne zabaciti glavu kao najveća holivudska zvezda sa crvenog tepiha.

coaching magazin

Ukoliko ste nakon nekoliko dana pokušale da magiju povratite sami, ispred ogledala, verovatno ste se zapitale:  šta bi trebalo da uradim  da mi kosa ne visi tako nemoćno? Ukoliko nemate moć nad svojom kosom postoje samo 2 problema koji do toga dovode: potpuni ste antitalenat za kosu ili ste veoma loše ošišani pa kosa ne leže kako treba. Izdvojiću par saveta kako da od te nemoćne kose napravite savršenu frizuru.

Fb page KUĆA KOSE

Nešto što ja zovem“ žensko prokletstvo“  je kada želite opozit od odnoga što imate na glavi. Problem je „imam ravnu kosu , a želim lokne ili obrnuto“, za to će vam biti potreban dobar frizer.

Prilikom feniranja kod kuće je na prvom mestu najbitnije da imate dobar i jak fen. Fen bi trebalo da bude minimalne jačine od 1800W  i mora imati uzak (pljosnat) usmerivač vazduha na kraju. Pravilnim usmerivanjem ćete oblikovati kosu pod jačinom i toplotom vazduha .

coaching magazin

Nemojte koristiti četke sa prirodnom dlakom jer su one veoma teške za rad rukom ukoliko niste dobro uvežbani. Naravno, nakon pranja i prosušivanja kose potrebno je staviti odgovarajuće preparate ili magiju, kako je ja nazivam, koja će vam mnogo pomoći da dođete do željenog izgleda. Možete koristiti penu, sprejeve, kreme ili zaštitu od toplote, a o samim preparatima ćemo pisati  više i detaljnije u sledećem tekstu.

Feniranje kose može biti: na ravno, talasasto,  loknasto ili sa samo malo uvijenim krajevima prirodnog izgleda, sa ili bez volumena, po vašoj želji.

Bitno je da se konsultujete sa frizerom pre početka same usluge kako biste utvrdili šta je to što zaista želite da postignete, a na nama je da vam sve želje pretvorimo u stvarnost i da vam frizura traje najmanje nekoliko dana.

Vodite računa o vremenu napolju tj. o količini vlage i fenirajte se u skladu sa tim. Ukoliko je vlaga veoma izražena, kao u ovom peoriodu godine, feniranje bi trebalo da prati vaš prirodan oblik kose, da bi vam frizura što duže trajala.

coaching magazin
Vladimir Popov

U mom salonu, Hair Beauty House , na adresi Solunskih Boraca 4, u Beogradu, možete obaviti potpuno besplatne konsultacije u vezi sa feniranjem, kao i o svim drugim pitanjima koji se tiču zdravlja i prevencije vaše kose i noktiju.

Do sledećeg teksta uživajte u kosi , a za sve informacije koje vas zanimaju mene možete naći na dole navedenoj adrsi salona  ili na našoj Facebook stranici Kuća Kose

text: Vladimir Popov , international hairdresser

Studio Lepote Hair Beauty House

Solunskih Boraca 4,11000 Beograd

coaching magazin

ostali textovi

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *