IZGUBITE KILOGRAME POTPUNO ZDRAVO

Dragi moji, sada dolazi vreme da se prisetimo nekih Novogodišnjih odluka i da ih polako sprovedemo u delo. Možda je jedna od vaših Novogodišnjih odluka bila da budete još zadovoljniji svojim fizičkim izgledom time što čete izgubiti još koji kilogram telesne težine.

Evo nekih saveta, koji bi mogli da Vam pomognu da ostvarite tu svoju Novogodišnju želju, da budete još zadovoljniji svojim fizičkim izgledom.

NAPRAVITE PLAN MENTALNIH I FIZIČKIH AKTIVNOSTI

Svoju Novogodišnju odluku „ Želim da smršam“ treba prevesti u CILJ „Za 6 meseci, imam 10 kilograma manje nego sada“. Zapišite na papiru.

Na drugom papiru napišite nekoliko afirmacija. Te afirmacije treba da opisuju Vaš željeni izgled, to jest željen izgled koji želite da dostignete, ali ih pišete isključivo u sadašnjem vremenu, kao da ste već ostvarili željeni cilj i postigli željenu težinu.

Afirmacije treba da budu u stilu:

Ja odlično izgledam. Imam savršenu figuru.

Odlično se osečam u svom telu. Nosim svu garderobu koju poželim. Poželjno je da smislite lične afirmacije, jer ipak se radi o Vašem ličnom cilju. Pokušajte da te afirmacije budu u rimi, jer ih mozak lakše usvaja. Ja lako i zdravo gubim kilograme. Afirmacije pišete najmanje 3-4 puta dnevno, a svaki put kad ste mogućnosti ih ponavljate kako naglas, ili u sebi. Svaki put kad pišete ili govorite afirmacije, dobro je da vizualizujete Vaš željeni izgled.

VIZUALIZIRAJTE SEBE KAO SAVRŠENIM

Vizualizujete kako divno izgledate u ostvarenom cilju sa željenom težinom. Jako je važno da u glavi imate tu sliku i osećaj kao da je Vaš cilj već ostvaren.

Naravno uz to je ipak potrebno i malo fizičke aktivnosti. CILJ koji ste zapisali, podelite na manje ciljeve, recimo na ciljeve na mesečnom ili nedeljnom nivou i napravite plan aktivnosti i realizacije (poseta nutricioniste, nov jelovnik, nabavka zadravih namirnica, plan fizičke aktivnosti…). Svaka Vaša fizička aktivnost treba da bude praćena vizualizacijom i osećajem kao da je cilj ostvaren.

NAGARDITE SEBE ZA SVAKI KILOGRAM MANJE

 I na kraju za svaku nedelju, za svaki mesec, koji ste uspešno ostvarili u smislu da ste vežbali, zdravo ste hranili, redovno pisali afirmacije i vizelizovali svoj željeni izgled imajte unapred smišljene nagrade, ali koje su namenjene lično Vama. Bilo da čete nešto sebi kupiti, bilo da ćete negde otići…Jako je važno da „častite“ sebe za postignut, mali, ali vredan cilj.

Želim da Vam svaki dan bude ispunjen ljubavlju, srećom i zadovoljstvom, a time će i Vaša Novogodišnja odluka biti lakše ostvarena.

Nataša Stefanović, Stoimenov- Holistic Life Coach

photo: Pixabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *