ISTINE  I ZABLUDE O MEDITACIJI

Verujem da ste upoznati sa meditacijom, verujem da ste probali da meditirate ali da znate baš sve o meditaciji?

coaching magazin

Zabluda: Meditacija se izvodi jedino u lotus položaju

Istina: Sedeći kao i ležeći položaj su jednako dobri za meditaciju. Lotus položaj možete koristiti ali nije neophodno.

 

Zabluda. Meditacija mora trajati pola sata minimum

Istina: Meditacija jeste delotvorna ako traje duže, jer vas više i dublje opušta ali i petnaest minuta ili pet minuta je sasvim dovoljno da se opustite i povratite unutrašnju harmoniju.

 

Zabluda: Meditacija se treba izvoditi uvek u isto vreme.

Istina: Nije nužno da se radi uvek u odredjeno vreme, meditacija treba Vama da prija, zato je radite onda kada možete.

 

Zabluda: Meditacija je deotvorna samo ako ni očemu ne razmišljam.

Istina: Gotovo je nemoguće početniku da tokom meditacije otpusti sve svoje misli, to se postiže vežbom. Ali čak i kada postanete svesni svojih misli dovoljno je samo da ih otpustite i vretite fokus na ovde i sada.

 

Zabluda: Vodjena meditacija je delotvornija

Istina: Da bi ste uživali u meditaciji nadjite onu koja vam prija. Šta više, šta vas sprečava da napravite svoju.

 

Zabluda: Kada sam pod stresom ne mogu da se opustim i meditiram

Istina: Mir je naše prirodno stanje. Miru uvek težimo, skriven je iza raznih želja. Bez obzira koliko ste uznemireni možete se opustiti tako što ćete usmeriti pažnju na svoje disanje. Par minuta pravite udah i još dublji izdahubrzo ćete se umiriti i opustiti.

 

Zabluda: Meditacija služi da bi ostvarili želju koju imamo za sebe.

Istina: Meditacija, opuštanje ili molitva služe isključivo da budemo u kontaktu sa sobom i svojim unutrašnjim potrebama. Meditacija ili bilo koja druga tehnika opuštanja koja se upražnjava često dovodi do toga da  čujemo svoje unutrašnje potrebe kao i potrebe svoje okoline. Intuicija jača te je to put da na lakši način ostvqrujemo ono što zaista želimo.

 

Lidija Grujić, Holistic Life  & Business Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.