IDEALAN FENG SHUI

Glavni ciljevi Feng Shuija mogu se sažeti u dve reči: znam da poboljšam i da predvidim. Znati identifikovati uticaje prirodnih sila koje deluju na život ljudskih bića je nauka. Dakle, identifikovati i analizirati Qi, nevidljive i neprepoznatljive energije, tako moćne da su u stanju da podrže život ili da ga unište. To je znanje na delu, i oblast delovanja Feng Shuija!

Evidentno je da ništa na Zemlji nije beznačajno, planina ima uticaja na kuće, reka uzima i nosi energiju neba…priroda deluje, a ljudi treba da znaju da odgonetnu te uticaje. Poboljšati i omogućiti ljudima da promene svoje životne uslove i žive dugo u dobrom zdravlju. Takođe, da  pronađu sreću u porodici, da rade u dobrim uslovima, da se dobiju i plodovi rada . Cilj je da se na kraju akumulira bogatstvo za budućnost svoje porodice. Analizom tabele letećih zvezda predviđaju se dogadjaji, a mi u skladu s tim reagujemo, izbegavamo nesreće, ili im oduzimamo mogućnosti da se one pojavljaju.
 
Odabrati lokaciju za gradnju kuće je tradicionalno glavni cilj Feng Shuija. Zapamtite da Feng Shui okoline kuće direktno utiče na njene stanovnike.

Čuli ste davno da  Yin kuće (grobovi) indirektno utiču na potomke pokojnika, ponekad i na više generacija. Majstori Feng Shuija smatraju da je Yin Feng Shui složeniji, i zahteva veliko iskustvo u studiji pejzaža. Ovladavanje ovom granom Feng Shuija je vrhunac  znanja i karijere Feng Shui majstora u Kini. Na našim prostorima ova grana nema primenu. Legenda kaže da svaki majstor Feng Shuija uzalud traži mesto za gradnju svoje kuće. Jer je nikada neće pronaći.

Ova priča nas podseća da idealan Feng Shui  ne postoji: ne postoji mesto gdje su prisutni samo korisni  uticaji. Dobro i loše, kao dobro i zlo, uvek koegzistiraju, kao što su Yin i Yang. Svrha Feng Shuija  je da se zadrži najviše korisnih uticaja. Međutim,  mora se prihvatiti da će uvek biti i štetnih uticaja, koje ćemo nastojati da smanjimo.
Osim nekih Sha Qi ( koje ipak treba izbegavati po svaku cenu), postoji i prisustvo negativnih uticaja, a te energije nisu nužno neprihvatljive i ne bi trebale biti izvor boli. Takav upliv će imati vrlo malo uticaja na ukupan efekat. Dobar Feng Shui je pozitivan efekt . Ako ćemo dobiti više korisnih uticaja nego štetnih, ukupni rezultat će biti pozitivan. Umetnosti leži u proceni pozitivnih i negativnih uticaja, tako kako bi bili sigurni u pozitivan ishod. Ključ je u praktikovanju znanja Feng Shuija na određenom objektu, da se napravi  balans!

Piše:
Gordana Šutanovac
Feng Shui praktičar, predavač, i konsultant

goca.fengsui@gmail.com

www.vrilfengsui.com

ostali textovi

Pisac knjige PODESI JEDRA Feng Shui priručnik. Knjiga pravi razliku između Klasičnog i modernog, POP Feng Shuija. Trenutno završava pisanje druge knjige „Arhitektura i Feng Shui” sa primerima iz prakse.

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *