HOMEOPATIJA: UTICAJ PROMENE GODIŠNJIH DOBA NA NAS

Bilo koja promena nas ne ostavlja onako kako nas je našla, ni nas ni prirodu, ni kompletan eko-sistem.

Polako iz leta idemo u jesen i ovi dani, septembar, naš je period tranzicije. Sunce, visoke temperature, duge dane, polako ostavljamo iza sebe i već gazimo nekim žutim lišćima. Kako sama slika ima svoje obožavaoce i nekome su kraći dani i kiša ulazak romantike u život, a neko u svemu tome traži zračak sunca. Tako se priroda prilagođava i naše telo i naša duša.

Kako se priroda menja to donekle i znamo, a kakve će promene to izazvati u nama i na nama, to nam je uvek neizvesno i ja ne bih volela da ih očekujete, kao i bilo šta u životu. Očekujte, ako se sada radujete, evo baš sada tome.

Nikada nisam, čak i u vremenu kada nisam bila toliki istraživač ljudi i naših života, pravila statistiku uticaja promena na nas. Promene utiču, ali smo mi glavni u toj jeseni, u tom letu. Septembar je sinonim žutog lišća i njegovim padanjem sa “kuće” i vezuju ga za jake emocije sete, tuge, tmurnih boja slike života, neraspoloženje, napetost, gubitak sna…Do osamdesetih godina nismo ni znali za tu vezu i uticaj i možda je nekome do tada bilo lakše. Žene su podložnije tom jesenjem fenomenu depresivnog stanja. Naučnici tvrde da je to zbog hormona, a ja se okrećem i onoj našoj emotivnoj prirodi, onome kako nas je sama priroda stvorila za sva godišnja doba. Manjak svetlosti u jesen utiče na manje svetlosti u oku koje prenosi manje svetlosti mozgu i luči se manje hormona sreće. Meni je to lično poznato po buđenju. Mračnije jutro i teže u akciju. Jesen prija muškarcima i njihovom testosteronu, koji je tada na vrhuncu, a prelazak u zatvoreno možemo i mi žene iskoristiti za usresređenost na odnose, na jedno drugo. Možemo sve češći boravak u zatvorenom preobraziti u misli, koje su mnogo produktivnije u zatvorenom i tamnom prostoru. Priroda polako usporava, usporava i nas po prirodi stvari, ali se ja kao Homeopata uvek okrećem onom čudnom i retkom, jer tu je suština.

Nesanica zbog pasivnosti može biti jedan od nus pojava promene, a i zbog češćih misli o prolaznosti gledajući ogoljene grane. U svim godišnjim dobima smo mi – mi, a do sada znamo da nam leto nije garancija za lepo , niti zima za teži period, zato osećajmo, osećajmo sebe tu u ovom godišnjem dobu i poštujmo želje svoga tela i duše, bez analize, jer oni najbolje znaju šta nam prija i u kom smo dobu. Misli upravo obrnuto, samo posmatrajte i ne poštujte ih, jer ih ima mnogo i menjaju se mnogo češće, a ako se već za njih kačite, kačite se za one dobre.

Dozvolite sebi sve. Meni su upravo svi vaši osećaji bitni, a uticaj godišnjeg doba, vremena i temperature, posmatram kao modalitete pri izboru homeopatskog sredstva i znam koliko nekome prija Sunce u jesen i koliko je njegovoj primarnoj tegobi tada zaista lakše.

text: Ivana Malenko, Homeopata

Fb page: Homeopatija ” Životna Sila”

ostali textovi

Obuka za Holistic Life Coacha, INTRA Holistic Coaching

14.10.2017 počinje obuka za Holistic Life Coacha u trajnju od šest meseci, Obuka se izvodi na Novom Beogradu. Zakažite intervju, proverite da li je ovo zvanje za vas!  Sve informacije možete dobiti na upit Viber video poziv +381 605000933 ili Skype id: lidija.lifecoach

Obuku vodi Lidija Grujić, autor Holistic Coachinga

www.lifecoach.in.rs

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *