Energetski jak prostor- Feng Shui

Svaki prostor ima svoj potencijal energije. Isto tako univerzum poseduje sveukupnu energiju sažetu u kosmosu. To je i dokazano kroz savremenu fiziku. Feng Shui poseduje formule koje otkrivaju kvalitet energije u prostoru, kako stambenom tako i poslovnom. Naravno, svaki zatvoren prostor pod krovom se kvalitativno veoma razlikuje od prirodnog okruženja. Kvalitet energije u prostoru se razlikuje u zavisnosti od ritma same energije u njemu i orijentacije ulaznih vrata u svaki dom.

Jedan od ciljeva Feng Shuija je da pravilno odredi mesto za svakog od ukućana. Umetnost same gradnje treba da se uskladi sa potrebama modernog čoveka u modernom vremenu. Takođe da se prate osnovni postulati ove drevne nauke i obezbedi blagostanje na svim nivoima.
 
Prostor koji je usklađen sa Feng Shui principima povezuje više grana… od arhitekture i sklada sa okruženjem, do harmonije i balanasa u samom enterijeru (Pop Feng Shui). Sve je to deo prakse Feng Shuija, ali velika ironija današnjice je što sve veći broj ljudi ispašta negativne posledice života u neprirodnim okolnostima. Iako je nepobitna činjenica da su arhitektura i građevinarstvo tehnološki sve napredniji, Feng Shui  još nije implementiran u ove grane. Ova drevna nauka poseduje ključ za rešavanje mnogih problema naših životnih prostora, i  svojim rešenjima može sasvim sigurno pomoći savremenom čoveku da se bolje uskladi sa modernim životnim tokovima. Ipak je nedovoljno uključena u praksi.

posetite fb page Coaching Magazine  Gordana Šutanovac daruje Feng Shui priručnik Podesi Jedra 

Shvatate da Feng Shui utiče sa univerzalnom Qi energijom, bila ona vidljiva ili ne, a od nje je sve sačinjeno! Spojiti drevnu nauku i modernu arhitekturu pravi je izazov! Imamo mogućnost da se implementira znanje iz Feng Shuija ( uz primenu starih formula u modernim vremenima), a sve sa ciljem da se dobije energetski jak prostor za dobrobit ljudi!

 Neću vam obećavati “čudesni lek” za svaki problem, ali će primena Feng Shuija stvoriti holističke uslove za životno i radno okruženje, koje će  pomoći u suprotstavljanju intenzivnom, modernom načinu života.

Piše:
Gordana Šutanovac
Feng Shui praktičar, predavač, i konsultant

goca.fengsui@gmail.com

www.vrilfengsui.com

ostali textovi

Gordana Šutanovac pisac knjige PODESI JEDRA Feng Shui priručnik. Knjiga pravi razliku između Klasičnog i modernog, POP Feng Shuija. Trenutno završava pisanje druge knjige „Arhitektura i Feng Shui” sa primerima iz prakse.

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.