EDUKACIJA: Izlivanja noktiju akrilnom tehnikom

 

NOVOSTI IZ SALONA HAIR BEAUTY HOUSE

HAIR BEAUTY HOUSE edukuje!

Ponedeljak je dan za edukaciju. Svi zainteresovani mogu da usavrše tehniku izlivanja noktiju akrilom.

 Obuka je jednodnevna. Sav materijal na obuci je obezbedjen i na kraju obuke se dobija diploma za rad. Cena obuke iznosi 50€.Kroz obuku se početnici obučavaju za manikir i sve sto je neophodno da vladaju akril tehnikom.

Istine i zablude                       

Akrilna tehnika potiče iz dentalne industrije i prisutna je već decenijama. Prva tehnika koja se koristila je bila na bazi MMA tj. methyl methacrylate-a, međutim, ovaj oblik je zabranjen 1976. godine u Americi, a pre 10-ak godina i u Evropi. Zbog nedovoljne informisanosti, kod nas još uvek kruži priča o štetnosti i negativnim osobinama akrila.

 

MMA je osim lošeg uticaja na zdravlje imao i loše performanse na prirodnom noktu. Nokat pravljen sa MMA je bio krt, nefleksibilan, teško se oblikovao i zbog svega ovoga je i izbačen iz upotrebe. Te davne 1976. godine. MMA je, takođe, dovodio do češćih alergijskih reakcija i hemičari u kozmetičkoj industriji su našli rešenje tako što su zamenili MMA sa EMA tj. ethylacrilatom koji ima potpuno drugčije performanse.

Da li je akril štetan?

EMA nije šteten za zdravlje, osim ako ga ne popijete ili direktno, na bilo koji način, unesete u organizam. Njegova štetnost nje veća od štetnosti gela. Nove formule su veoma fleksibilne na prirodnom noktu, mnogo su lakše za oblikovanje i ne suše se previše brzo. Iako je veoma fleksibilan, akril je za nijansu tvrđi od gela i zbog toga ga možemo nanositi u tanjem sloju, a kao rezultat dobijamo tanje nokte. Izgled i osećaj su znatno prirodniji.

 

Po čemu se akril izdvaja od ostalih tehnika nadogradnje noktiju?

– Tehnika Izlivanja noktiju je mnogo jednostavnija zbog preciznosti aplikacije proizvoda, moguće je izlivati nokte i na veoma kratkim i grickanim noktima.

– Vreme rada se skraćuje za 30 do 45 minuta jer nema sušenja u lampi, i zbog preciznosti- turpijanje je svedeno na minimum.

– Sa akrilom mozete ispraviti većinu mana na prirodnom noktu, uključujući i nedostatak dela nokta.

– Akril je nezamenljiv kod grickanih noktiju.

– Pomoću tehnike pinča, možete značajno suziti širinu nokatne ploče- što znači da i kada izlivate nokte oni i dalje mogu izgledati uže i lepše na ruci. To su takozvani V nokti.

– Korekcija je veoma jednostavna jer samo dodajete kuglice akrila na izrasli deo nokta.

– Nema efekta zagrevanja kao kod većine gelova, tako da je odličan za osetljive nokte jer se izbegava osećaj peckanja u UV lampi

– Sa akrilom vaša kreativnost se razvija iz dana u dan jer je sa njim moguće postići 3D efekat, odnosno možete praviti dekoracije i na noktu, i samim tim svaki nokat postaje unikatno umetničko delo.

– Utrošak materijala je mnogo manji, samim tim što je aplikacija (nanošenje) veoma precizna i nema mnogo faza i različitih tipova gela i tečnosti koje morate da koristite na jednom noktu.

– Skidanje je jednostavno, nema turpijanja prirodnog nokta već se skida pomoću acetona koji razbija polimerske lance akrila i monomera.

 

Vaš HAIR BEAUTY HOUSE

Vladimir Popov, Professional International Stylist

Fb page: Hair Beauty House

Youtobe kanal: Hair Beauty House

ostali textovi

photo: Hair Beauty House

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *