DA LI SMO LOŠI AKO KAŽEMO NE?!

Da li smo loši ako kažemo ne? Kako napraviti granicu i znati koliko možemo da se damo a da pritom ostanemo u balansu, da budemo srećni, zadovoljni i u miru.

Učeni smo da je sramota reći ne, da nije bitno da li nam se nešto sviđa ili ne da jednostavno postoje stvari koje „ moramo“ da uradimo, ako kažemo „ne“ znači da smo nekulturni i slično.

Kada odrastemo u nekom momentu shvatimo da imamo toliko uloga u kojima smatramo da se apsolutno dajemo a da nam se to ne vraća adekvatno, da smo umorni od toga da kažemo „ da „ svaki put kada pomislimo „ ne „ i tako sve do one granice kada se osećamo totalno prazno, da više ni ne znamo šta je to što želimo jer smo i zaboravili ko smo zaista.

Kako dođe do toga? Kako to da na svom životnom putu izgubimo sebe?

To su stvari koje se tokom života nadovezuju jedna na drugu i tako do momenta kada kulminira cela situacija. I uvek kreće sa sitnim svakodnevnim stvarima. Često kažem svojim klijentima koliko puta je svako od nas samo popijo kafu koja mu se i ne pije ali „ red je“.

Naravno da je lepo pomoći bližnjima, naravno da svako od nas ima oko sebe ljude koje voli, koji su mu bitni ali da bi smo svima njima mogli da pomognemo prvo sami moramo da budemo dobro. To postižemo tako što izražavamo svoje mišljenje, želje, potrebe i prvo ih mi sami poštujemo. Apsolutno imamo pravo da nešto želimo ili ne želimo,možemo i ne možemo. Jer kada pristanemo na nešto  što u suštini ne želimo krivimo tu drugu osobu i ukoliko se to ponavlja svaki put se samo povećava osećaj ne zadovoljstva i zaboravimo da svako od nas je taj koji na kraju kaže da ili ne. Takav odnos nikome ne služi i teško da iz njega može nešto dobro da se izrodi. Zato uvek možemo da zastanemo na tren, udahnemo i pitamo sebe šta želim, da li mogu, kada, kako…. I naprosto budemo iskreni prema sebi i prema svojoj okolini. Moguće da će prvo biti čudno, da ćemo i sebe možda iznenaditi ali je sigurno da na taj način gradimo prvo kvalitetniji i bolji odnos sami sa sobom pa zatim i sa svojom okolinom.

Želite da saznate kako izgleda tretman Rekonektivnog isceljivanja, na koji način može da promeni Vaš život, želite da OSETITETE frekvencije Rekonektivnog isceljivanja?

Pozivam Vas da zakažete svoj termin za BESPLATNE konsultacije u trajanju od 30 min. gde možete da pitate sve što Vas zanima o Rekonektivnom isceljivanju i da osetite frekvencije Rekonektivnog isceljivanja.

Prijave za BESPLATNE konsultacije tokom septembra na mail marina.zlokolica@gmail.com ili pišite u inbox fb stranice.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica

14.10.2017 počinje obuka za Holistic Life Coacha u trajnju od šest meseci, Obuka se izvodi na Novom Beogradu. Zakažite intervju, proverite da li je ovo zvanje za vas!  Sve informacije možete dobiti na upit Viber video poziv +381 605000933 ili Skype id: lidija.lifecoach

Obuku vodi Lidija Grujić, autor Holistic Coachinga

www.lifecoach.in.rs

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.