DA LI SE CEO SVET RUŠI ILI SAMO JA?!

Da li ponekad poželiš da nisi tu gde jesi? Da li si se nekada osećala kao stranac u sopstvenom životu?

COACHING MAGAZIN

Svi se ponekad zapitamo da li pripadamo tu gde smo sada? I ako smo se to zapitali onda je naš odgovor upravo tu u našem pitanju. Odgovori lebde svuda oko nas, samo je pitanje da li mi želimo da ih čujemo i vidimo. I ja sam jedna od vas koja se više puta u životu pitala da li ja stvarno pripadam tu gde jesm? I onda sam rešila da osuškujem. Tada kada osluškujete ulazite u nevidljivu fazu. Pomislite, čemu ovaj život ako ja u njemu ne uživam, ako ne vidim sebe sa svim tim ljudima. Zašto sam sa njima? Uglavmom smo tu zato što se to od nas očekuje. Zato što smo vaspitani i naučeni da za dobrobit nečeg važnijeg od vas samih morate nešto istrpeti, nešto što se vama ne sviđa. I onda prolaze dani i godine, a vi izrastate u nezadovoljnu i ogorčenu osobu od koje se očekuje da ne bude srećna jer je to niko nije naučio da bude.

Deca se rađaju srećna, ona vremenom otkrivaju svoja osećanja, sreću, tugu i bes i radost, kao i strah i gađenje. Ali deca vrlo brzo shvataju da žele da rade stvari koje ih čine srećnim. i da je to OK. A onda, postajemo veliki i trebamo da shvatimo i razumemo da nije sve OK i da mi nemamo prava na beskrajnu sreću. Da moramo da učinimo druge srećnima i ako to nas ne usrećuje. Da mama bude srećna, da tata bude ponosan, da nastavanica ima đaka kojim se hvali, da momak ima devejku koju će svima pokazati, da budemo dobre supruge, vredne snahe, savršene mame, odgovorne radnice, dobre drugarice…. i tako u beskonačnost tuđih želja i očekivanja.

coaching magazin

I sada možemo da budemo sve to i da budemo srećne ili nesrećne zavisno od naših osećaja uzvraćenih informacija. I ne brinite, vrlo brzo pašćete na mnogim testovima, a znate li zašto? Zato što ste pokušavali da budete dobri drugima a ne sebi. Tek kada naučite da budete dobri sebi. Jedan teži deo ide posle toga, a to je da vas svi koje poznajete takvu prihvate, što je istina nemoguće, ali tek onda ćete stvarno biti srećni.

Sada dolazite do nevidljivog stadijuma. Kada se sagovornici zbog vaše promene prema vama odnose kao da ste nevidljivi. To je faza ignorisanja vaših promena. I obično ih dobijate od vama najbližih osoba, onih od kojih to niste očekivali. To vam je isto kao kad kamen bacite u vodu. Vi ste kamen a vaše promene najviše osete vama najbliže osobe. Veoma često se desi da iz nevidljive faze izađete više povređeni nego što ste očekivali. Ustvari verovatno niste ni očekivali da će se neko od njih pobuniti, ali hoće. Svi na novine reagujemo drugačije ali uglavno a „….ma pusti je, proćiće je to…“ Ali ne dozvolite da vas to prođe. To je vaš život i vaš izbor da se menjate. Iz nevidljive faze možete jasno da vidite druge, da donekle čujete nihove misli. Proučavajte dok ste u toj fazi. Ona će vam dati prednost da krenete dalje. To je faza kada, kao bih vam rekla na energetskom nivou, zatvarate svoju auru pred ljudima koji su se do juče hranili vašom energijom.

coaching magazin
Jelena Milenkovć, Holistic Life Coach

Ne dozvolite im to. Čuvajte svoju energiju, svoju snagu samo za sebe. Trebaće vam, pred vama je dug život koji trebate da organizjete po sopstvenoj volji i sopstvenim željama a da pri tome ne ispunjavate tuđa očekivanja.

Sledeća faza je faza samo spoznaje. Faza buđenja. Razvijajte je kao intrapersonalni razgovor ili pak obratite se sebi u ogledalu. Dajte sebi pohavu da lepo izgledate. Dajte sebi pohvalu za svaki novi korak u vašem razvoju i dajte sebi podršku da vi to možete. Preobražaj je neizbežan proces ma koliko bio bolan. I onda idemo korak po korak. Posle buđenja krećemo sa novim otvaranjem. Najteža otvaranja su u društvu onih koji to nisu navikli da vide to kod vas. Možda se neko i oduševi vašim razvojem ali su veće šanse da to i ne bude tako. Ne krećite sa prevelikim očekivanjima. Ne nadajte se da će vas svi voleti. Jer vi ste njima bili dobri baš onakvi kakvi ste nekada bili, a ne sada. Važno je da vi volite sebe. I opustite se.

coaching magazin

Na novom putu srešćete i upoznaćete ljude istih shvatanja i istih uverenja kao što su vaša. Onih koji su na putu svojih promena. Srešćete ljude kojima ste više slični nego svim onima sa kojima ste možda odrastali svo ovo vreme. Put promene je put koji nije lak ali je svako doneo nešto novo, lepo, dalo je ojačanje prirodnih potencijala. Obanvljanjem sebe obnavljamo i svoje fizičko i svoje psihičko telo. A emocionalno telo će samo naći lek. Kao što znamo ljubav je slepa nju ne vodi fizički vid. Nju vodi energija. Dajte svom telu njegovu prirodnu energiju i samo će pronaći srodne duše na svom putu. Širimo pozitivni stav, pozitivnu energiju i pozitivnu vibraciju.

Postani vidljiva. Živi svoj život na svoj način. Dozvoli sebi da rizikuješ, i ulažeš u sopstveni razvoj a to nije ne promišljeni biznis. Veruj u sebe!

Jelena Milenković, Holistic Life Coach & Reiki majstor

ostali textovi

photo: Pixaby

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.