DA LI PROLEĆE ZAISTA DONOSI LJUBAV?

Od prvog dana proleća neprestano dobijam isto pitanje;  „ da li proleće donosi ljubav“?

Da razjasnimo tu misteriju oko proleća i ljubavi u muško ženskim odnosima.

coaching magazin

 

Sa pojavamo toplih i sunčanih dana odlažemo tešku odeću koja nas je štitila od hladnoće, ali gledano simbolično mi zapravo odbacujemo mentalnu zaštitu i dopuštamo da nam ljubav pridje. Promena raspoloženja koja je posedica lepog vremena utiče da se osetimo bolje, radosnije i opuštenije, te takvo stanje je upravo neverbalni poziv za emotivne partnere.

Najednom bitno nam je kako izgledamo, posmatramo opet svoje telo i pokušavamo da otklonimo nedostatke. Lična prezentacija sebe u ovom momentu nam je najbitnija. Svesni svojih mana ne zapadamo u loše raspoloženje, već hrlimo do raznih salona, teretana i coacheva kako bi unapredili i poboljšali sebe. Za razliku od zimskih dana kada bi nas naše mane navele da se osetimo loše, proleće to ne dozvoljava. Mi smo već napunjeni odgovarajućim pozitivnim hormonima koje nas vuku napred da činimo akciju.

coaching magazin

Ispunjeni sobom, navučeni na slast koju proleće pruža sve više se smejemo. Znamo da je smeh delotovran kod uspostavljanja muško ženskih odnosa. Mušarac će radje prići ženi koja se smeje nego ženi koja je ozbiljna. Komunikacija se lako uspostavlja i flert može da počne. Par reči medjusobno i oboje se osećaju superiorno. On jer mu je odgovoreno, ona jer je zapažena. Da osećaj se menja i svet kreće da biva šaren, lepršav i srdačan.

coaching magazin

KAKO NAĆI EMOTIVNOG PARTNERA

Ne postoji jedinstven odgovor koji će vam reči kako, svako od nas je različit i na svoj način posmatra svet.

 

  • fokusiraj se na sebe, šta je to što možete uraditi za sebe ne bi li izgledali još bolje

ako smo zadovoljni svojim fizičkim izgledom, na energetskom nivou šaljemo pozitivniju sliku o sebi. Pobrinite se za frizuru, lice, telo, sve ono što možete. Budite zadovoljni sobom.

 

  • promenite stil oblačenja, izaberite onu odeću u kojoj ćete se osećati prijatno, potrudite se da bude svetlih boja.

“Kakav nam je plakar sa odećom, takve su nam misli u glavi”. Koje boje preovladavaju u vašem garderoberu? Oslobodite se one odeće koje ne nosite, ne čuvajte stare i male stvari. Pustite neka prošlost ostane gde joj je mesto, dozvolite sebi nešto novo, nešto lepo.

 

  • dozvoli sebi promenu na mentalnom nivou. Da li je istina da ne možete naći emotivnog partnera ili je to samoća trenutna konstatacija?

Ne obraćamo pažnju na naše reči i misli. Konstatovati da ste trenutno bez partnera je trenutna izjava, reći „ ne mogu da nadjem partnera za sebe“ je izjava koja je trajna. Sasvim je u redu suočiti se sa sadašnjim trenutkim onakvim kakav je on zapravo, ali osuditi sebe na nemogućnost postizanja uspeha to već nije u redu. Postajete blokirani i ostajete tu gde jeste. Reći sebi da zaslužujete emotivnog partnera, a da pritom to ne osećate na nivou emocija takodje ostajete bez uspeha. Postavite sebi sledeća pitanja:

Jesam li u prošlosti imao/la emotivnu vezu? Da/ NE Ako je odgovor DA, nema razloga da ne ostvarite opet emotivnu vezu. I prošlu vezu VI ste ostvarili, što govori da umete i možete. Proživite lepe emocije koje ste imali u prošloj vezi.

  • ispuni sebe zdravim emocijama

Nemojte čekati da vam se život dogodi da se smejete, radujte se životu iz dana u dan, a život će vas nagraditi još više. Možda vam se čini da je život u dvoje lepši, ali upamtite da takav život činite vi sami ili sa nekim. Čime se možete ispuniti sada, nadjite zadovoljstvo u onome gde ste sada i radujte se onome što sledi.

  • dozvolite sebi da vas ljubav nadje

Ispunjeni zdravim emocijama, zadovoljni svojim izgledom sa jasnom željaom pođite u susret ljubavi. Ne da nadjete emotivnog partnera već ljubav, a on ili ona će se već sami pojaviti.

Želja i strast su vaši saveznici. Verujte sebi da možete uz osmeh i dobro raspoloženje postići sve što ste naumili. Ipak, ako ne uspevate da ostvarite partnersku vezu zatražite pomoć Life Coacha.

 

text: Lidija Grujić, Holistic Life & Business Coach

ostali textovi

photo: Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *