DA LI JE TEŠKO OTVORITI DUŠU?!

“Čini mi se da živimo u svetu koje kakvih dostignuća ali dostigli nismo nivo da otvorimo dušu, da nekoga u nju primimo, prihvatimo, oprostimo i zavolimo”.

Da li ste se zapitali nekad koga volimo. Da li volimo što želimo ili nam je nametnuto. Da li je reč ljubav izgubila smisao i značenje.

Slušam ljubavne pesme, slušam kako mi kulturološki edukujemo svoju omladinu da budu škrti u svojim emocijam… Mi tražimo samo da nam se neko vrati i da zauvek bude naš. Tada je to za nas ceo svet.

A roditeljska ljubav… Uh… Pa zar nas ti isti roditelji nisu možda nešto pogresno naučili pa i mi svoju decu učimo isto?!

Znate za fenomen da se samo kod nas sa 30+ živi kod roditelja i da se sa 40+ u slučaju razvoda opet vraćaš roditeljima.

Razmišljam i shvatam da smo mi porgešno generacijski učili šta je ljubav.

Ljubav je žrtva koja mora da se podnese zarad dece, posla, partnera ili roditelja….

Greška, velika greška.

Ljubav je naučiti svoje dete da zna da je voljeno uprkos uspesima i padovima. Da je osamostaljenje ljubav i poverenje koje ti ukazujem puštajući te da sam odeš i vratiš se sa dodatnih časova ili treninga.

Kad te gledam s prozora stana kako te hvata prvi letnji pljusak i ne trčim ti u zagrljaj noseći kišobran da te zaštitim od kapljica vode…

Ljubav je kad razumem tvoju potrebu da ćutiš i razmišljaš.

Ljubav je kada te ne kontrolišem, ne proganjam, ne učim te da to što radiš nije dobro već kada ti skrenem pažnju da ponašanje ne vodi ka dobrom.

Ljubav nije posedovanje i kontrolisanje.

Ljubav nema vlasničku moć.

Ljubav… Je osećanje sreće koje se razlikuje po celom tvom biću kada samo pomisliš na nekog koga voliš. Kada ne moraš da dokazuješ svoju ljubav novcem kada je i osmeh dovoljan.

Na ispitu ljubavi dozovljeno je padati.

Dozvoljeno je grešiti i učiti.

Ne stidi se polažeš ponovo.

Ako si prethodnih puta pao ili pala verovatnoća je velika da si naučio lekciju i da si na putu uspeha.

Srećno.

text: Jelena Milenković, Holistic Life CoachINTRA

ostali textovi

photo: Pixaby

PROFESIONALNA OBUKA ZA HOLISTIC LIFE
COACHA program INTRA

” Tražim od vas da budete sebični da sebi poklonite vreme i znanje, kako bi ste svojim primerom menjali svet u kome živite” Lidija Grujić- autor Holistic Coachinga INTRA

Obuka se izvodi uživo 21.04. i online u trajanju od šest meseci. Princip rada dva puta mesečno, po potrebi i vise. Online obuka radi se putem Skype-a individualno, dok obuka uzivo je predvidjena za rad u srednjim grupama.

Prijave su u toku, broj mesta je ograničen, informišite se putem intervjua na +381605000933 i Viber 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.