DA LI JE “SUNCE” I U VAŠOJ KOSI?

Drage moje dame, polako nam se bliži proleće i naša kosa treba zablistati  na suncu.  Mnoge od vas su verovatno razmišljale šta bi bilo idealno rešenje kada je u pitanju boja kose. Evo malih predloga iz Hair Beauty House salona

 COACHING MAGAZIN

ŠTA JE TO BALAYAGE? 

Balayage je je tehnika senčenja kose koja ima efekat sunca u kosi. Postoji bezbroj mogućnosti kada je u pitanju nijansa boje. Same možete odabrati boju, a naši stilisti će vam preporučiti koja nijansa bi vam najviše odgovara u skladu sa vašim tenom i samom prirodnom bojom kose.Pre svega, Balayage ima nekoliko dobrih strana ukoliko želite da izbegnete česta farbanja. Naime, ukoliko se gornji (tamniji) deo kose ofarba približno vašoj prirodnoj boji izbećićete farbanje izrastka i do nekoliko meseci, a svetliji tonovi na krajevima se mogu prelivati nijansama boje kako bi uvek izgledali kao sveže ofarbani.

Kod devojaka koje nisu prirodne plavuše potrebno je jednom mesečno raditi preliv krajeva jer crveni pigment, koji se nalazi u dlaci, vremenom platinaste i pepeljaste nijanse odvuče u žuto. Samim prelivom se koriguje boja za samo nekoliko minuta.

COACHING MAGAZIN

Da li će preliv pomoći mojim požutelim krajevima?

Preliv je smeša različitih pigmenata boja, gde se koristi veoma nizak procenat hidrogena i time se kosa ne šteti, a njegova moć tranformacije je velika. Naravno, ukoliko već imate balayage ili ombre na kosi i niste zadovoljni kako vam izgledaju krajevi, možemo promeniti samo ton boje na krajevima i osvežiti kosu  za novu letnju  sezonu 2017.

Ove godine su veoma popularni sivi kao i ljubičasti tonovi. Za nas, frizere,  to je jedna od najtežih farbanja, jer sam pigment u tim bojama nije prirodan tako da se ne zadržava dugo u kosi. Farbanje kod takozvanih „Crazy color farbi“ je potrebno raditi na 2 nedelje, što bi u veoma kratkom roku oštetilo vašu kosu.

COACHING MAGAZIN

Kako da zaštitimo kosu od oštećenja prilikom farbanja?

Olaplex je materija u tečnom stanju koja  štiti samu dlaku od oštećenja prilikom farbanja. Olaplex ne utiče na ton boje, niti može održati boju duže na dlaci ili promeniti nijansu. Materija se dodaje u boju i samom oksidacijom boje, koja zbog hidrogena kida mostove u dlaci, olaplex momentalno gradi nove mostove i dlaka ostaje 85% sačuvana i neoštećena nakon farbanja. Na kraju same usluge se radi Olaplex No.2, čija je uloga da „zaključa“ pigment u dlaci i regeneriše oštećenja koja su preostala. Njega možete uraditi uz Balayage ili preliv i on se u salonima dodatno naplaćuje,u zavisnosti od potrošnje materijala. Mi ga preporučujemo kod rada sa blanšem ili izrazito plavim tonovima.

Balayage može biti kombinovan i u nijansama ,crno-ljubičasto, crno-crveno itd…

Pravo je vreme da vaša kosa zablista na prolećnom suncu, a mi smo tu da vaše želje pretočimo u stvarnost.

Hair Beauty House – Studio lepote

Solunskih Boraca 4

061/23-26-257

 

Vladimir Popov, Professional International Stylist

Fb page: Hair Beauty House

Youtobe kanal: Hair Beauty House

ostali textovi

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

3 thoughts on “DA LI JE “SUNCE” I U VAŠOJ KOSI?

 • 03/08/2017 at 13:05
  Permalink

  Najbolji frizer! Moja kosa je ponovo postala leprsava i zdrava i to samo zahvaljuljuci Vladi. Moje preporuke svima!

  Reply
  • 03/08/2017 at 13:52
   Permalink

   Hvala tebi Sanja na ukazanom poverenju 😀 Pozdrav od Vlade 🙂

   Reply
 • 03/09/2017 at 23:00
  Permalink

  Volim stucne frizere, koji znaju svoj posao i koji prate trend! Vidimo se. Ana

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *