AKTIVNI ODMOR- DETOX DISANJEM NA FRUŠKOJ GORI

Aktivni odmor – Detox Disanjem – Kongresni centar Andrevlje, Fruška Gora 

15.07 – 21.07.2017 

Disanje je najvažniji proces za održavanje života u organizmu. Disanje jeste automatski proces, ali kada se osvesti, postaje najvažnije sredstvo za dug život, mladolik izgled, dobro zdravlje i vitalnost. Disanjem u telo ubacujemo kiseonik, a izbacujemo ugljen-dioksid. Disanjem se iz tela izbaci i 70% toksina, tako da je disanje najbolji način za detoksikaciju našeg tela.

Kome je ovaj aktivni odmor namenjen?

 Svima koji žele da:

  • se oslobode nagomilanog stresa
  • se osveže, pročiste duh i telo
  • se oslobode potisnutih emocija
  • nauče kako da efikasno ostvare svoje ciljeve
  • nauče da pravilno dišu
  • povećaju vitalnost i životnu radost
  • se odmore i prošetaju
  • se druže, smeju i zabavljaju

Ima vremena za sve: za vežbe disanja, rad na sebi, šetnju, izlete, spa centar…

COACHING MAGAZINE

Da li ste primetili da kada ste u stresu plitko dišete? Stres se doživljava kao upozorenje na moguću opasnost, tako da se u telu javlja reakcija: bori se ili beži. Ta telesna reakcija je dobila naziv po našim davnim pretcima, kojima su to bile jedine opcije preživljavanja u opasnim situacijama. U današnje vreme nijedna od te dve opcije – borba ili beg nije primenljiva u stresnim situacijama kao što su: gužva u saobraćaju, neugodan razgovor sa šefom, prenatrpanost obavezama…. Međutim automatska reakcija tela na stres je da se telo brzo “napumpa” energijom koja je potrebna za borbu ili beg. Tada dolazi do lučenja hormona stresa – adrenalina i kortizola, ubrzava se rad srca, diše se brže i pliće i usporava se probava kako bi se usmerio veći deo krvi do ekstremiteta. Nakon što potencijalna opasnost prođe, sve funkcije se vrate u normalu. Problem je u tome kada se radi o hroničnom stresu. Tada je organizam svakodnevno u tom “vanrednom” stanju, što može vrlo ozbiljno da naruši zdravlje.

Posledice hroničnog stresa su: glavobolje, povišeni krvni pritisak, pad imuniteta, depresija, anksioznost, hronične bolesti…

Najjednostavnije i najjeftinije sredstvo za smanjenje stresa je PRAVILNO DISANJE!

Ukoliko ovladamo veštinom svesnog disanja, možemo u stresnim situacijama u samo deliću minute da promenimo automatsko plitko disanje u duboko disanje i time neposredno utičemo na sve složene procese u organizmu koji bi se bez te intervencije automatski desili u organizmu. Na taj način možemo da se zaštitimo od štetnih posledica stresa.

Starim kulturama je još pre više hiljada godina bila poznata moć svesnog disanja, tako da su se razvile mnoge prakse pravilnog disanja, kojima se postizalo: isceljenje od bolesti, dugovečnost, produžetak mladosti, poboljšanje seksualnosti, razvijanje duhovnosti…

Prosečno u jednom minutu čovek udahne oko 18 puta i unese oko 7000 litara vazduha. Idealno bi bilo da se broj udisaja smanji na 6 do 8 u minuti i da se udahne oko 12 000 litara vazduha. Da bi se to postiglo, primenjuju se različite telesne vežbe uz tehnike svesnog disanja.

Pored fizioloških dobitaka od svesnog disanja, postoje dobici i na drugim nivoima. Svesno duboko disanje pomaže proširenju naše intuicije i kreativnosti. Dovodi do dubokih stanja opuštenosti i unutrašnjeg mira u kojima mogu da se dožive duhovni uvidi, da se oseti jedinstvo sa univerzumom i beskrajna univerzalna ljubav.

Na ovom seminaru ćemo se svakodnevno baviti vežbama i tehnikama svesnog disanja. Na taj način se u naš sistem “utisnu” novi načini disanja, tako da u stresnim situacijama telo može automatski da reaguje na novi način. Pored toga na seminaru će biti zastupljena i tri Integrativna Disanja, meditacije, igra, ples, lepo raspoloženje i druženje. Integrativno Disanje je jedan od najboljih metoda za oslobađanje od potisnutih emocija i podsvesnih blokada koje stoje na putu ostvarenja ciljeva.

Pored pravilnog disanja, za dobro zdravlje je bitan i čist vazduh. Prekrasan ambijent nacionalnog parka Fruške Gore pruža najbolje mogućnosti za pročišćenje pluća.

Naš ugođaj će biti upotpunjen smeštajem u hotelu Andrevlje, koji predstavlja oazu mira i tišine. Smešten je u planinskom okruženju u srcu netaknute prirode na samo 20 km od Novog Sada.

Ishrana prema želji: mesna, vegetarijanska ili veganska. Molimo Vas da naglasite uz prijavu za koji ste način ishrane zainteresovani.

Program:  

subota, 15.07 – dolazak do 15:00 h

seminar: od 17:00 – 19:00 h

nedelja, ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak

od 7:00 do 8:00 šetnja i vežbe u prirodi

8:30 do 10:00 – doručak

10:00 – 13:00 seminar u prirodi – svakoga dana drugačiji program: razne meditacije, Integrativno Disanje, vežbe pažnje, vežbe disanja, obrada pojedinih tema

13:00 do 14:30 ručak

14:30 – 19:30 – izleti u okolini, posete interesantnih i znamenitih mesta ili slobodno za šetnju ili poseta spa centru u hotelu

19:30 – 21:00 večera

21:00 – 22:00 večernji program: meditacija, muzika, ples

petak, 21.07:

od 7:00 do 8:00 šetnja i vežbe u prirodi

8:30 do 10:00 – doručak

10:00 – 13:00 seminar u prirodi

13:00 do 14:30 ručak

15:00 – odlazak

Pogledajte video:

Cena seminara: 175 eura. Za uplate do 12.06.2017 cena je 155 eura. S obzirom na obimnost seminarskog programa, ovo je zaista promotivna cena seminara. Cilj je da što više ljudi dođe u prirodu, da se obnovi i oseti čari i dobrobit čistog vazduha i pravinog disanja.

COACHING MAGAZINE

Cena smeštaja: Hotel Andrevlje – cene: Za grupe postoji popust od 5% za smeštaj, tako da 6 puna pansiona iznose oko 174 eura. Ukupno seminar i 6-dnevni puni pansion iznosi oko 329 eura. Moguće je da uplatite i polupansion, 6 polupansiona iznose oko 293 eura. Variranje cene je u zavisnosti od vrste sobe. Uplate smeštaja se vrše u dinarima direktno u Hotelu Andrevlje na dan početka seminara.

Informacije i prijave na: anitabrzakovic@yahoo.com

Uplate seminara se vrše u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan uplate na račun:

Joga studio Hipokrat – Udruženje ljubitelja joge

Banka Intesa

Broj računa: 160-397463-11

 

Rezervacije soba i uplate smeštaja se vrše direktno u Hotelu Andrevlje.

Program DETOX DISANJEM vodi Sonja Simonovska, osnivačica programa LENS (Lakoća življenja – Energija – Sreća), Holistički kouč, autorica knjiga. Sonja živi i radi u Beču i drži seminare u više zemalja. Više o Sonji na:

www.lens.co.at

Facebook page: Sonja Simonovska i Sonja Simonovska- LENS

ostali textovi

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *