AKO MOŽETE DA BIRATE, BIRAJTE RADOST

U životu svi imate slobodu izbora. Nalazite se tu gde se zahvaljujući baš onome što ste sami birali. Važno je da shvatite da vi imate potpuno pravo izbora i slobodu da menjate ono što ste u jednom trenutku verovali, da je najbolje za vas. Čovek se uči dok je živ. Normalno je i grešiti, ali i na svojim i tuđim greškama se  uči.

Ako u životu već možete da birate, birajte ono što može da vas inspiriše, što vas čini srećnim i radosnim. Pa ako ste u dilemi, šta izabrati… birajte pre svega ljubav. Ljubav prvo prema sebi, jer kada volite sebe, vi ćete  znati i umeti voleti druge.

   Birajte mir, jer u miru su svi vaši odgovori za kojima tragate. Birajte zahvalnost, jer u zahvalnosti je sva vaša moć. Da li ste svesni toga? Da li ste svesni na čemu trebate biti zahvalni? Da li znate da zahvalnost, uvek donosi još razloga za još više zahvalnosti.

   Birajte radost, radost tražite u svemu. Radujte se i najmanjoj sitnici, i biće još puno radosti. Nisu to prazne reči, napisane na ovom papiru, to je istina i moja i vaša, da ako znamo da se radujemo i primećujemo sve ono što nas okružuje, pa mi smo već bogati.

   Birajte slobodu, slobodu misli, osećanja i postupaka. Vi imate potpunu slobodu nad svojim mislima. Slobodu da vaše misli budu lepe, pozitivne i dobre, i tu vam slobodu niko ne može uskratiti do vas samih.

   Birajte uspeh, ali morate krenuti  ka njemu. Napravite i najmanji korak, pa vi ste krenuli, pa vi ste izabrali vaš put. Na tom putu birajte korake sa verom da vi to možete.

   Birajte osmeh, jer osmeh je karta za srećan život. Osmeh vas krasi, osmeh vam donosi još razloga  da budete srećni i zadovoljni. Osmeh vam je karta za ulazak u svako društvo.

    Birajte lepe reči, tople, nežne, inspirativne, ohrabrujuće. Vaše reči mogu biti nekome melem na ranu. Upamte i ovo da lepa reč gvozdena vrata otvara, ko što kaže naša poznata izreka.

    Birajte lepotu, lepotu svega što vas okružuje. Neka vam fokus bude na cvetu, leptiru, ptičici, mački koja se lenjo proteže, kuci koja laje svaki put kada prođete pored nje, ona to vas pozdravlja. Vidite lepotu u svemu oko vas, verujte mnogo je toga i divite se savršenstvu prirode.

    Birajte lep život, birajte dobre prijatelje, birajte partnera koga ćete voleti, birajte posao koji ćete raditi svim srcem, birajte svaku stvar koju unosite u svoj dom i dajte joj vrednost i značaj. Birajte šta pijete, jedete i kakvu hranu  unosite u svoje telo, birajte gde spavate i da li vam je udobno, birajte parfem, koji vam najviše prija, birajte prijatelje sa kojima se razumete i kada ćutite, birajte partnera sa kojim vam je lepo.

    Birajte šta gledate, slušate i šta čitate. Ja biram da čitam Coaching Magazine jer iz njega učim kako da budem zdrava, uspešna, srećna i uvek me dodatno inspiriše i motiviše da budem još bolja na svim životnim poljima.

    Mnogo je  toga što možete da birate i pre svega svaki vaš izbor govori o vama i kakav odnos imate sami sa sobom i koliko volite sebe .

    Birajte raspoloženje, jer od vas zavisi kako ćete krenuti u nov dan. Vi ste kreator i svog dana i svog žvota. Zato birajte da dan vam krene sa radošću, osmehom i lepim mislima.To vam garantuje još jedan divan dan. Slavite ga i budite srećni.

   Ne tražite sreću u drugima, ona je u vama i ona se hrani onim šta birate u životu. Nahranite svoju sreću, ljubavlju, osmehom, lepim rečima, uspehom i mirom. Svakoga dana vi birate kako će izgledati vaš novi dan, od vas zavisi šta ćete izabrati, a samim tim i kakav ćete život živeti. Izbor je na vama… i ako već možete da birate… birajte radost!

ostali textovi 

Fb page: Miris Pozitivnog Duha Gordana Maksimović

Blog: Miris Pozitivnog Duha- Gordana Maksimović

 

 O autoru:Gordana Maksimovic

Gordana je dipl.defektolog-master logoed, motivacioni govornik i životni trener. Inače je autor jako posećenog bloga MIRIS POZITIVNOG DUHA, po kome je danas i prepoznatljiva. Gordana govori sve ono što i sama živi i svedoči u svom životu, zato sebe i smatra kompetentnom da o tome može i da piše i da ostavi trag kao putokaz, kako može ovaj život da se živi i uživa u njemu. Ne treba mnogo da se bude srećan, samo treba da se bude, a ne da se sreća uzaludno traži u nekome ili nečemu, jer to je siguran recept za nesrećan život. Ne treba čekati pogodan trenutak, Gordana Vam poručuje da je upravo sada pravo vreme da zamirišete pozitivno i privučete dobre vibracije. Širite miris pozitivnog duha poput najprivlačnijeg parfema i neka drugi prate vaš trag. Krenite na put promene, na putovanje koje će trajati, ali koje će vam upotpuniti i ulepšati život. Još nešto vam Gordana poručuje: Svet bi bio mnogo lepši kada biste sopstvenim razvojem bili primer  drugima da uvide da sve može drugačije. Ona to radi… a vi ?

 
 
 
 
 
Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *