KAKO DA VAM KRISTAL ISPUNI ŽELJU

Saznajte moć kristala i način kako mogu da vam pomognu. Kako izabrati kristal za sebe, koji kristali čemu služe pročitajte u nastavku texta.

coaching magazin

Kroz uspone i padove, kroz život u neizvesnosti i kroz ostvarenje svih svojih želja i ciljava našao se i moj prvi susret sa kristalima. Želeći da prvenstveno pomognem sebi, da se zaštitim i ojačam, krenula sam putem istraživanja. Nisam previše žurila, dala sam sebi vemena da sazrim i na drugim poljima, da shvatim i objasnim, šta je to energija kako je osećamo i kako je kanališemo. Kako je „sakupljamo“ iz prostora i kako je provodimo kroz svoje telo. Šta je to meditacija, kako se vežba, kako se potiže, kakvih sve tehnika ima.

U trenucima svog razvoja na polju Reikija, otkrila sam kristale. To je onaj dobar osećaj kada vam se čini da vam je sve to bilo, od rođenja, na korak od vas a vi mu se nikada niste obratili sa „ da, osećam da postojiš, tu pored mene…“. Zagolicala se moja dečija strana ličnosti, nemirna, nestašna željna znanja i novima bez predrasuda, osuđivanja i preispitivanja. Želela sam da znam zašto u određenom periodu života volim i nosim garderobu određene boje, šta je to što me upravlja, kakva se energija „šunja“ po našim telima i kakvi su to energetski čvorovi.

Coaching konsultaciju sa Jelenom možete zakazati klikom na link

Na hiljade pitanja, hiljade odgovora. Gde pronaći pravi kristal, kome se obratiti, od koga učiti, kome to preneti… Kako koristiti prirodu, najbolje za sebe ali i za  druge. Kako upravljati sopstvenim energetskim resursima, kako ih pojačati. Kako iz prirode uzeti a prirodu ne povrediti.  Tu je i  emocionalni balans.

coaching magazin
Jelena Milenković, Holistic Life Coach

ŠTA SU KRISTALI, ODAKLE DOLAZE I KAKO MOGU DA NAM POMOGNU

Kristali su  čvrsta homogena tela, neorganskog porekla, stalnog hemijskog sastava. Elementi ili jedinjenja metala i nemetla. Imaju karakterističan oblik, pravilnu unutrašnju strukturu, stabilnog su svetlosnog zračenja – provodljivosti. Njihova svojstva su da propuštaju energiju, koncentrišu energiju, pojačavaju vibracije, usmeravaju energiju, transformišu energiju, povezuju svetlost i materiju, pamte infrmacije, prenose informacije, materijalizuju misli, ideje, želje.

Postoje razne podele na koje možete naići, da su mesečev, sunčev ili zemljin kamen, da svakom horoskopskom znaku odgovara određena grupa kristala ili pak podela po boji od crne do bele sa svih sedam boja spektra, koje odgovaraju određenoj čakri.

Ovo je ozbiljna tema gde svakoj podeli treba posvetiti dosta pažnje i vremena. U zavisnosti od vašeg interesovanja za ovu oblast, mogu vam pružiti tražene odgovore. Za one na koje ja nemam odgovor, u prilici sam da potražim pomoć svoje mentorke koja je uvek tu za mene kao i ja za vas.

U nekom od prethodnih pisanja, rekla sam vam da ima sinove, jedan je bio inspiracija za prethodni rad, a drugi, stariji je inspiracija za ovaj. Obrađivao je temu „srednjovekovni gradovi u Srbiji i srednjevekovna arhitektura“. Kao inženjer, koji je učio istoriju arhitekture, a i kao mama nisam mogla da dozvolim da to protekne tek tako. Pogotovo što su dečaci, bar moji jesu bili i ostali takvi, viteški odgajani, opčinjeni dvorcima, mačevima i oklopima. Ono što se njima nije uklapalo u ambijent hladnih dvoraca i siromaštva koje je vladalo u to vreme upravo bila upotreba zlata, srebra i čelika za izradu pokućanstva, oklopa, mačeva i kruna koje su bile ukrašene dijamantima, safirima, rubinima, smaragdima…

Čemu su oni služili vladarima?

Da pokažu ekonomsku nadmoć, da pruže moć, snagu u borbama i održanje mira i vlasti?

Pa evo samo da vam kažem čemu služi po koji metal i kristal pa ćete i sami zaključiti, da su pored ekonomske moći kristali, metali i nemetali, imali i magijsko dejstvo za nosioce istih:

Gvožđe – koje se nalazi i u samom kristalnom jezgru Zemlje, nalazi se i u kristalima kao što su: hematit, magnetit, pirit, halkopirit, granit, u tragovima se nalazi i u  lapis lazuriju, plavom i zelenom safiru, akvamarinu, peridotu, ametistu. Gvožđe je zaduženo za snagu, kvalitet krvi, omogićava brze procese u telu kao što su: metabolizam, disanje, zagrevanje, imunitet. Planeta koja mu odgovara je mars, pa zbog toga podstiče borbenost, bes, strast, pokretljivost.

Bakar – je metal koji se nalazi u sastavu malahita, hrizokole, tirkiza, dioptaza, azurita. Telu daje lepotu uopšte a naročito kože, smiruje alergije, infekcije i upale uopšte, čak i bolove u kostima. Sa aluminijumom i srebrom, ubrzava regeneraciju organizma, zarastanje rana, lečenje traumatskih povreda. Odgovarajuća planeta je Venera, koja daje ljubav i lepotu.

Aluminijum – metal zastupljen u mnogim mineralima korunda- rubina i safira, a ima ga i u topazu, žadu, tirkizu, turmalinu, lapis lazuriju, sodalitu… Provodi energiju Merkura, koji je vesnik i govornik. Poboljšava misaone aktivnosti i komunikacije. Unosi red i mir u naš um i nervni sistem.

Sada kad pogledamo da su aluminijum i bakar jedinjenja koja se dodaju leguri zlata (po tome imamo leguru razičite čistoće – karata), a krune – koje su bile od zlata,  su bile ukrašene smaragdima, rubinima i topazima, onda nije ni čudo što su kraljevi imali moć. Bili govornici i besednici, snažni, jaki a žene na dvoru bile prelepe, negovane i očuvane.

Kao i sve što postoji oko nas, čovek je mogao da koristi kako za dobro, na zalost tako i za zlo. Tačno je da postoji priča o zloupotrebi kristala u želji za nadmoći. Tu nadmoć želeo je i visoko napredan narod Atlantide koji je sintetisao veštačke kristale koji su na žalost doveli i do uništenj same Atlantide. Ne postoje pisani dokazi za to, ali na osnovu nekih  mističnih iskustava „uspavanog proroka“ Edgarda Kejsa, došlo je do zloupotrebe kristala, a sintetisani kristali pokrenuli su ogromnu energiju koja je poremetila magnetno polje Zemlje i izazvala zemljotrese i poplave koji su doveli do samouništenja ove drevne civilizacije.

Najinteresantniji predmeti od kristala do sada otkriveni su. Kristalne lobanje od kvarca nađene u hramovima drevne civilizacije Maja, koje su same zadivljujuće obrađene za sada nepoznatom tehnikom.

COACHING MAGAZIN

NAMENA KRISTALA U TERAPEUTSKE SVRHE:

 1. Jačanje imuniteta: citrin, crveni japis, rutil, rubin, sodalit, labradorit, opsidijan, sugilit
 2. Snižavanje temperature: cirkon, biseri, lapis lazuri, sodalit, hrizokola
 3. Žlezde i hormoni: mesečav ka., gorski kri., ćilibsr, opal, hrizopras, pirit, žad, tirkiz, topaz
 4. Alergije: ćilibar, aventurin, peridot, japis prirodni
 5. Astma: fluorit, tigrovo oko, ćilibar, topaz, malahit
 6. Anemija i leukemija: granat, hematit, kalcedon, opl, rubin, smaragd
 7. Antidepresivi: citrin, kalcedon, ahat, tigrovo oko, sunčev kamen, topaz, akvamarin
 8. Pokretači metabolizma: citrin, cirkon, žad
 9. Čistači krvnih sudova: gorski kristal, fluorit, hematit, ametist
 10. Čišćenje jetre: topaz, hematit, rodohrozit, granat; jačanje: žad, malahit,heliotrop, japis
 11. Čišćenje bubrega:žad, heliotrop, rutil, topaz; bolovi: žad, malahit, smaragd
 12. Polni organi: hrizopras, crveni japis, karneol, rubin, smaragd, mesečev kamen, čađavac
 13. Glavobolje i migrena: ametist, sokolovo oko, ahat, safir
 14. Snižavanje krvnog pritiska: lapis lazuri, sodalit, žad, plavi safir
 15. Podizanje krvnog pritiska: rubin, granat, roze kvarc
 16. Regulacija krvnog pritiska: prazem, karneol, zeleni turmalin
 17. Grlo i štitna žlezda: akvamarin, kalcedon, tirkiz
 18. Nesanica: ametist, amazonit, safir, narandžasti kalcit
 19. Jačanje koncentracije: fluorit, azurit, safir, opsidijan
 20. Bolja cirkulacija: rubin, oniks, opsidijan, rodohrozit, turmalin
 21. Vitka linija: biseri, ametist, lapis lazuri, mlečni kvarc, žad, magnezit
 22. Celulit: čađavac
 23. Za razvoj inspiracije:azurit, safir, tirkiz, lapis lazuri
 24. Protiv emotivnih problema: roze kvarc, epidot, mesčev kamen, hrizopras, kancit
 25. Kod preteranih, nekontrolisanih emocija: hrizopras, ametist, ružičasti trmalin
 26. Istrajnost: čađavac, granit, karneol, tirkiz
 27. Jačanje kostiju: koral, magnetit, kalcit

 

 TRETMAN KRISTALIMA

Kristaloterapija je enrgetska metoda kojom se postiže jačanje aure – odbranbeneog enegrtskog šita svake osobe i poboljšava, preko čakri, kao i harmoničan rad celokupnog organizma. Sama metoda rada zasniva se na meditaciji koja vas uvodi u opušteno stanje gde posle nesevnog odabira sedam kristala (za svaku čakru po jedan) kristale polažemo na određena mesta na telu, gde se nalaze naše čakre (poznate kao energetski vrtlozi).

Disbalans u zdravlju nastaje kada telo energetski nije u stanju da samo sebe štiti, kada dolazi do usporenja rada vrtloga čakri. Tom prilikom vrtlog umesto da štiti sopstveno aurično polje počinje iz njega da se hrani ili napaja energijom. Ubrzavajući čakre, tj vraćanjem u njihovo prirodno stanje, mi vraćamo odbrambeni mehanizam svom telu.

Coaching konsultaciju sa Jelenom možete zakazati klikom na link

Kako se „vraća frekvencija“? polaganjem kristala na same čakre mi čakrama predajemo pozitivnu energiju kamena i samim tim dovodimo čakru i balans u njeno prirodno stanje. Rad na sebi ne mora da bude vezan samo za kristale, poboljšanje rada čakri postiže se i meditacijom, reiki tretmanima, kao i drugim priznatim energetskih tehnikama. Samo postavljanje kristala, ne može vam rešiti bilo koji zdravstveni problem ako je on već izazvao degenacije na fizičkom nivou.

Zbog povezivanja sa kristalima veoma je bitno naglasiti da sa njima može da se komunicira, da se uspostavi veza na mentalnom nivou i da se „programiraju“. Programirani kristali koriste se da bi pamtili informacije zbog kojih se koriste. Kada se uspostavi veza između čoveka i kristala, onda je uspeh tu. Kristal može da ne prihvati čoveka i tada ostaje hladan, to vam je pokazatelj da se niste povezali i da je trenutak da napravite bolji odabir. Jedan od podataka da kristali „pamte informacije“ je i taj da se oni koriste u izradi mikročipova kao nosioci informacija.

Svaka energetska tehnika, po meni, je dopuna za održavanje sistema u ravnoteži. Plemenite i zdrave misli, zdrava ishrana, rad na sebi u fizičkom i energetskom smislu, pošto je rad na mentalnom po meni ne isključiv u današnjem vremenu modernih tehnologija, je bitan parametar u održanju zdravlja ljudskog organizma.

 

Jelena Milenković, Holistic Life Coach

ostali textovi

photo: Coaching Magazin

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *