TRANSCENDENTALNA MEDITACIJA: OTKLANJA MENTALNU NAPETOST

Transcendentalna meditacija je jednostavna, prirodna i nenaporna tehnika dubokog odmora. Veliki korak napred prema unutrašnjem miru, zdravlju, uspehu i sreći. TM tehnika se ne može naučiti iz knjiga ili sa interneta, već samo od specijalno školovanog učitelja TM-a. Kurs možete pohađati u grupi ili individualno.

COACHING MAGAZIN

TM tehnika se lako uči. Starosno ograničenje ne postoji. Potrebno je izdvojiti 5 do 6 dana, svakoga dana po otprilike sat vremena. Lako se uklapa u dnevnu rutinu. Meditiramo dva puta dnevno 15 do 20 minuta. Ujutru kako bi započeli dan odmorni, pozitivni i puni energije i uveče kako bi eliminisali dnevni umor i napetost i kako bi se pripremili za što ugodniju noć. Idealno vreme je pre večere kako bi jeli u miru, a kasnije imali što dublji i kvalitetniji san.

TM tehniku je na zapad doneo indijski filozof i fizičar Maharishi Mahes Yogi.

Najpre su je prihvatili najkreativniji, a kasnije potpomognuta mnogobrojnim naučnim istraživanjima i dokazima o mnogobrojnim koristima ulazi u škole, bolnice, firme.

Danas je koriste vrhunski sportisti, biznismeni, političari, menadžeri.

Interesovanje zasnovano na naučnim istraživanjima i ličnom iskustvu praktikanata Transcendentalne Meditacije, navelo je filmskog reditelja i oskarovca  Dejvida Linča da osnuje fondaciju koja od 2005 godine pomaže ljudima u preko 30 država sveta da nauče Transcendentalnu Meditaciju. Dejvid Linč je u Njujorku u poznatom Radio City Music Hall organizovao donatorski koncert na kome su učestvovale svetski poznate muzičke zvezde Pol Mc Kartni ,Ringo Star, Mobi , Donovan, Šeril Krov,Prl Džem,Edi Veder, Ben Harper, Star.Sav prihod od koncerta biće usmeren u projekat kojim se pokreće  podučavanje  milion ljudi  širom sveta u program Transcendentalne Meditacije. Tako velikim projektima i sirenju znanja o TM tehnici prikljucila se i Opra Winfrey.

coaching magazin

Transcendentalna meditacija ili kako je skraceno jos nazivamo tehnika TM – smanjuje mentalnu napetost, smiruje glavobolju, produbljuje odmor, revitališe organizam, uklanja nesanicu, poboljšava imunitet, ove reči potvrđuju naučnici nakon završenih istraživačkih studija o TM.

Ako stres može svakodnevnu aktivnost da oboji anksioznošću i nezadovoljstvom treba očekivati da će njegova psihofiziološka suprotnost, tj. odmoran i efikasan nervni sistem pridoneti emocionalnom i fizičkom zdravlju.

Analogno tome ako prekomerni stres ometa rad i odlučivanje, pojedinac čije je telo oslobođeno stresa pronalazi nove rezerve energije i kreativne inteligencije, radi bolje i misli delotvornije

Maja Popov dip. Trener, ucitelj Transcendentalne meditacije i  yoge 

photo: Picabay

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *