NOVA GODINA ZA NOVE CILJEVE

Vreme Novogodišnjih praznika je period u kome postavljamo sebi ciljeva, donosimo odluke, neke stvari želimo da završimo a nešto drugo da započnemo. Ali nešto što se veoma često dešava je da su to odluke  i ciljevi u kojima najređe istrajemo.

Zašto nam treba završetak jedne i početak druge kalendarske godine da bi uradili nešto što želimo?

Odluke koje se donosu tako su najčešće odluke za koje realno nismo spremni, a ciljevi koje postavljamo tada su u suštini dugoročni ciljevi koje želimo pomoću trikova da pretvorimo u kratkoročne koji se instant ostvaruju.

Uzrok takvog načina razmišljanja je nezadovoljstvo.

Zato je koren istinskog ličnog razvoja osvestiti šta je to što zaista želim i koje su moje potrebe. Zatim da shvatimo da iza svakog uspeha i ostvarenog cilja stoji dug rad, iako često kada se gleda sa strane daje drugačiji utisak.

Sve odluke koje donosimo, svi ciljevi koje postavljamo ne moraju da budu zvučni, grandiozni, da odluke budu radikalne. Ali treba da nas pokreću, inspirišu, da smo spremni za te promene, da ih istinski želimo i uživamo u njima. A to znamo samo ako osluškujemo sebe.

Da bi ono što želimo i ostvarili, treba da obuhvata nekoliko stvari. Prvo da vidimo da li je to kratkoročan ili dugoročan cilj. Zatim ako je dugoročan cilj razložiti ga na više kratkoročnih ciljeva.

Cilj treba da je :

– jasan, precizano definisan i specifičan

– treba da bude merljiv, definišite kako ćete znati da ste ga ostvarili

– cilj mora da nas motiviše za dalji rad ali da bude ostvarljiv

– treba da bude deo naše šire vizije života i onoga čemu težimo

-vremenski ograničen do kada se ostvaruje.

Osvestiti svoje istinske potrebe, postaviti pravilno ciljeve i to je već pola puta do uspeha.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

ostali textovi

Youtobe kanal: Marina Zlokolica  

photo: Pixabay & Coaching Magazine

 

Želim da istrajem!

Želim da ostvarim svoje ciljeve!

Želim da svoje odluke sporovedem u delo!

Holistic Life Coaching je odličan alat koji nam daje precizne korake kako da pravilno postavimo ciljeve i kako da ih ostvarimo. Pravilno postavljen cilj je od ključnog značaja za ostvarenje cilja!

Kako ti Holistic Life Coaching može biti od koristi:

– spoznaj šta želiš

– radi ono što voliš

– zarađuj koliko želiš

– razvi svoju kreativnost

– primeni u praksi naučeno

– sačuvaj svoje zdravlje

– izgradi kvalitetne odnose sa okolinom.

Rad je individualnog tipa i radi se online. Holistic Life Coaching konsultacije traju 60 min. Za uplate do 31.01.2018. popust je 50%. Prijave za Holistic Life Coaching konsultacije i sve dodatne informacije možete dobiti na tel: 063/567614 , na mail:marina.zlokolica@gmail.com ili pištite u inbox. 

 

 

 

  

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *