WOMEN-izložba Aleksandre Popović

Godinama unazad širi se priča kako su žene postale samostalnije i emancipovanije, kako sve mogu same, kako im muškarci nisu potrebni. Da li je baš tako?

Iskustva prijateljica, koje ne žele, ali MORAJU biti jake, navela su me na ovo umetničko istraživanje. Rušenje viševekovne društvene matrice po kojoj muškarci stvaraju a žene troše dovelo je do stvaranja novih odnosa u kojima je nežniji pol afirmisao sve svoje kvalitete: znanje, kreativnost, metodičnost, savesnost i snagu uz pomoć kojih osvaja i poslednja utočišta mačizma.

Uloge su se promenile, i muškarci više toliko dominantni kako što je to bilo pre samo deceniju-dve.

Iako nemam nameru da se pravdam, moram istaći da ovo nije feministički projekat. Naprotiv, fotografije su nastajale iz želje da skrenem pažnju na činjenicu da muškarci često idu linijom manjeg otpora, a da su žene, posebno sa izostajanjem podrške, primorane da se oslanjaju isključivo na sopstvene snage. Ili, kako se žene snalaze u muškom svetu?

Ko su žene na ovoj izložbi?

Na fotografijama su žene psiholozi, pevačice, glumice, advokatice, fotografkinje, samohrana majke… Na fotografijama su prikazane žene koje su MORALE da budu jake kako bi opstale.

 

Dođite na otvaranje izložbe Women, Aleksandre Popović

O3ONE Art space

Uzun Mirkova 10, 11000 Belgrade, Serbia

Četvrtak, 26. novembar od 19h, čekamo vas!

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *