Kada promena nastaje i šta je suština zdrave promene?

Da li čeznete za promenom i iščekujete kada će bolji posao, plata, partner, okolina i slično?

Šta je ustvari promena? Da li je to samo promena okruženja ili promena unutar nas samih?

coaching magazin

Kada promena nastaje? Promena nastaje onog momenta kada imamo jasnu sliku toga šta želimo, čvrstu odluku da ćemo preduzeti sve potrebne korake da dođemo do željenog i visoku motivaciju da te korake napravimo.

Evo i zašto je to tako.

Jasna slika onoga što želimo znači da znamo tačno šta želimo da menjamo i šta želimo da imamo. Evo par primera :

  • Neću da radim za malu platu – hoću posao u kojem uživam i za koji sam adekvatno (svako za sebe definiše) plaćen

 

  • Partner me nervira, viče, samo se svađamo – želim harmoničan odnos, ispunjen ljubavlju i razumevanjem.

Čvrsta odluka da ćemo preduzeti sve potrebne korake da dođemo do željenog je da uradimo sve što je do nas kako bi smo imali željeno. A to znači da budemo ili ponašamo se u skladu sa onim kako očekujemo da se drugi ponašaju prema nama. To je momenat kada zaista preuzmemo odgovornost.

Coaching konsultaciju ili tretman Rekonekcije možete zakazati klikom na link.

coaching magazin
Marina Zlokolica

Kada smo dovoljno iskreni prema sebi da možemo da odgovorimo na pitanja zašto smo u ovoj situaciji, kako sebe sprečavamo na ovom putu, da li sam ja primer toga što očekujem od drugih. Šta ja dobijam iz ove situacije. Pitanja i odgovori su koren promene jer kada to uspemo znači da smo svesni da je sve u nama i da od nas kreće promena a okruženje i realnost su odraz našeg unutrašnjeg stanja.

 

 

I motivacija koja nas održava u celom tom procesu da istrajemo do kraja, jer put nije tako lak kao što izgleda na prvi pogled.

U jednoj rečenici promena nastaje onog momenta kada smo odlučili da ćemo nešto promenuti ali unutar nas.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonektivnog isceljenja

ostali textovi

photo: Pixabay

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *