Obzirom da je početak godine, vreme u kojem svi donosimo neke odluke, započinjemo nešto novo i okrećemo novi list, možemo osetiti euforiju smo zbog pomisli na promene novih događaja. Ali problem često nastane kada odluku treba sprovesti u delo i istrajati na tom putu.

coaching magazin

Evo praktično rešenje kako istrajati i ostati dosledan sebi.

Kada donosimo neku odluku da bi je sproveli u delo možemo da razložimo taj proces na par koraka, a to je :

  • doneti odluku
  • proces u kom pripremamo sebe za predstojeće promene
  • stupanje u akciju
  • fizička realnost

Zašto je to bitno?

Ako donesemo odluku koja je velika novina za nas i naprosto odmah počnemo da je sprovodimo u delo. Svi naši programi i naše biće će se pobuniti protiv toga. Možemo se boriti jedno vreme ali velika je verovatnoća da ćemo posustati u jednom momentu.

svoju coaching konsultaciju ili tretman Rekonekcije možete zakazati klikom na link

Ako sebe zaista dobro poznajemo onda možemo da budemo u velikoj prednosti. Odnosno da proces pripreme dobro uradimo. To znači sledeće. Kada uvodimo u svoj  život neku za nas radikalnu promenu treba to prvo da uvedemo u naš život na mentalnom i emotivnom nivou. Jednostavno da maštamo o tome, da zamšljamo sebe kako je ta promena naše prirodno stanje da se ni jedan deo nas ne buni protiv toga. Tek tada je vreme za stupanje u akciju. Još jedan bitan deo, posebno u procesu akcije je da nagradimo sebe za svaki napravljen korak,za svaku uspešno završenu akciju. Koliko god da vam izgleda mali korak bitan je, sve je bitno zato i nagradite sebe, stvarima u kojima uživate.

coaching magazin

I tek tada kada je svaki korak uspešno obavljen dolazi do te fizičke realnosti. Dolaze manifestacije, događaji, situacije ili šta ste već rešili da promenite kod sebe i u svom životu.

text: Marina Zlokolica, Holistic Life Coach & Praktičar Rekonekcije

photo: Pixabay

ostali textovi

 

 

Podeli sa ostalima...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page
Lidija Grujić

Lidija Grujić

Lidija Grujić, autor Holistic Life & Business Coaching-a „ Ja ne radim posao, ja živim svoj posao“. Ova izjava svakako da govori mnogo o meni i mom životnom pozivu. Uživam u životu, odabranom društvu i neprestanom izvoru znanja kojeg nikada nisam sita. Podržavam život i ono što život čini.Potreba za holističkim prisustvom je kap koja je neophodna kako bi bolje razumeli potrebu svakog bića i duše. Autor sam Holistic Life & Business Coachinga. Ako imate potrebu da život učinite odličnim, upustite se u avanturu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *